najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Elektrodistribucija proglasila čoveka mrtvim

Valjevska Elektrodistribucija proglasila je jednog Mioničanina mrtvim i pozvala njegove naslednike da obnove ugovor o korišćenju električne energije da im ne bi isključila struju.

Dejan Rangelov (40) dobio je od Distribucije dopis u kojem se, kako stoji, na osnovu “saznanja” da je “kupac preminuo” njegovi naslednici pozivaju da u roku od 15 dana obnove ugovor inače će im biti obustavljenja isporuka električne energije.”Spora ne može da bude – živ sam i zdrav, kao i svi moji ukućani. Prvi sam vlasnik objekta, nije kupovan od nekoga ko je umro, pa da nije izvršen prenos ugovora sa Distribucijom”, rekao je Rangelov.

Na pomenutom dopisu, dodao je, stoje pečati centrale Elektrosnabdevanja u Beogradu, ElektroSrbije u Kraljevu i valjevske Distribucije, kao i potpis službenice koja overava “tačnost otpravka”. Taj dopis Rangelovu je doneo poštar bez obaveze da potpiše njegov prijem, pa se postavlja i pitanje kako se računa protok roka od 15 dana. U valjevskoj Distribuciji službenica koja je potpisala sporni dopis kaže kako je u pitanju “programska greška”.

“Sličnih dopisa ima oko 300 na području Distribucije u Valjevu, koja pokriva i deo opštine Mionica, kao i Ub i Osečinu, a grešku smo i sami uočili. Reč je o korisnicima električne energije utuženim zbog duga”, rekla je službenica Nada Vasiljević. Ona je dodala kako je “situacija neprijatna”, te da će tim korisnicima otići “pismo izvinjenja i pojašnjenja”.

“Zvalo ih je nekoliko. Neki su pravili šale na naš i sopstveni račun, ima i onih koji su zapretili tužbom na šta mi ne možemo uticati”, kazala je Vasiljević.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike