Evo kako da održite preplanuli ten i sprečite ljuštenje kože

Sigurno vam ne treba ni govoriti da bi najbolje bilo da izbegavate direktno izlaganje sunčevim zracima između 10 i 16 sati, kao ni da vam je obavezno potrebna krema za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom. Ten će doći postepeno, a trebalo bi i napokon da shvatite da je zdravlje kože ipak važnije od tamnije puti.

Kremu za sunčanje nanesite pre izlaska iz kuće, ali ponesite je i sa sobom na plažu. Iako na mnogima od njih piše da su vodootporne, ako ne želite da rizikujete opekotine, nanesite je ponovo nakon svakog izlaska iz mora, pogotovo ako ste se kupali duže od 20 minuta. Takođe, ako imate tuš u blizini, najbolje bi bilo nakon izlaska iz mora da isperete sa sebe so, jer će ona u kombinaciji sa sunčevim zracima dodatno oštetiti vašu kožu.

Kada dođete kući, istuširajte se kupkom, a nakon tuširanja obavezno se namažite losionom za telo ili nekim negujućim uljem. Vašoj koži je preko leta potrebna dodatna hidratacija jer na plaži gubi tečnost, a ukoliko je negujete redovno, bitće manje iziritirana i, na kraju, neće se ljuštiti, prenosi Avaz.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike