najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Evo zašto bi trebalo ukinuti besplatno studiranje

Studenti su budući predstavnici elite u svakom društvu. Ali da li je fer da njihovo školovanje plaćaju ljudi koji su umno inferiorniji?

Dobar deo elite napusti zemlju. Zašto bi jedna siromašna Srbija plaćala školovanje budućih nemačkih, američkih, britanskih stručnjaka? (pivosok)

 • Za buduće studente mogli bi se uvesti krediti sa grejs periodom od 10 godina. Kakva su vaša razmišljanja o ovoj temi?
 • Hm, to onda zatvara mogućnost za one koji su sirotinja da studiraju, a moći će da studiraju samo srednji ili viši slojevi. Tako je na Zapadu i kad-tad će doći i kod nas. Na primer, na Zapadu i porodice srednjeg sloja moraju bukvalno od malih nogu deteta da skupljaju pare za njegovo studiranje, a ko se rodi u sirotinji, taj će morati da radi sirotinjske poslove i od faksa ništa.
 • Privatni fakulteti su sve aktuelniji i ovako. Ukidanjem besplatnog studiranja udara se na socijalne kategorije, zar ne?
 • Treba, dakle, omogućiti besplatno studiranje jednoj manjoj grupi odličnih učenika koji nemaju mogućnosti da plate. Prosečnim učenicima koji hoće da studiraju – naplatiti debelo.

Uključite se u živahnu diskusiju o ovoj temi na Forumu Krstarice…

4 komentara
 1. Daca

  Gluplji tekst u životu nisam videla. Da li se neko zapitao kako zadržati te školovane ljude u Srbiji? Zemlja nam je i ovako siromašna i nedovoljno obrazovana. Pa ukinite i osnovno obrazovanje, zašto plaćati školovanje dece kad će ona biti nezaposlena ili se baviti nelegalnim poslovima ili otići u inostranstvo. Neka razmisli dobro onaj ko je dozvolio puštanje ovakve ideje i ovakvog teksta, da li je ovo mogao „zdrav razum“ da izmisli. Sramota!!!!!!!!

 2. batamrca

  kako odlaze sad odlazice i posle sta da rede ovde u koloniziranoj drzavi gde nam mmf i slicna barga odredjuje ponasanje i sve ostalo

 3. nenad

  Moze, ali smanjiti poreze.

 4. Nuki

  Fantasticna ideja! Toliko se para potrsi a oni pobegnu a neki samofinansirajuci bi ostali da rade i doprinose srpskom drustvu… isto je pitanje koliko drzavljana Crne Gore se skoluje besplatno i zivi u domovima i zauzima mesto.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike