U trendu

Evo zašto nikada ne treba da spavate sa MOKROM KOSOM: Imaćete veći problem od loše frizure

Bake i mame su vam sigurno nebrojeno puta rekle da ne izlazite napolje mokre kose, kao i da ne idete tako u krevet. Koliko god mislite da znate bolje od njih i da su njihovi saveti nepotrebni i zamorni, možda bi ipak trebalo da ih poslušate.

Kako piše The Open Mind, osim loše frizure, mokra kosa bi mogla da vam „zada“ i brojne zdravstvene probleme.

Glavobolja

Postoji sasvim logično i stručno objašnjenje za pojavu glavobolje. Naime, dok spavate, vaša telesna temperatura se prilagođava temperaturi prostorije, pa se ponovo povećava u REM fazi sna. Ako vam je kosa mokra, hladi glavu, tako da temperatura glave ne može da se prilagodi temperaturi tela. Upravo zbog toga dolazi do glavobolje. Osim toga, spavanje sa mokrom kosom može vas naterati da se probudite sa infekcijom sinusa.

Infekcije

Znoj, prirodna ulja sa kože, mrtve ćelije i mnoge druge nečistoće idealan su dom za gljivice i bakterije. Čak i ako je mokro, njihovoj sreći nema kraja. Na taj način stvarate idealne uslove za razvoj raznih infekcija.

Pucanje vrhova

Mokra kosa je sama po sebi mnogo osetljivija i sklona lomljenju. Dok spavate, mokru kosu trljate o jastuk i ovo trenje će biti krivac za neuredne i oštećene krajeve, kao i češće posete frizeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar