najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fatalna plavuša: 89 godina od rođenja Merilin Monro

Merilin Monro je postala seks simbol pedesetih godina prošloga veka, mit koji do danas nije uspela da sruši nijedna glumica. Iako ju je još sredinom 1999. godine magazin Plejboj proglasio seks zvezdom 20. veka, nedavno je, nakon pola veka od njene smrti, proglašena i za najseksipilniju glumicu svih vremena.

Rođena u Los Anđelesu kao Norma Džin Mortenson 1926. godine, svoje detinjstvo je provela većinom po sirotištima. U svojoj 16 godini udaje se za radnika u fabrici aviona, Džejmsa Doertija. Nakon kratkog braka, dolazi u Holivud gde je primećuju lovci na talente. Do tada anonimna, Norma Džin je promenila ime u Merilin Monro. Uloga Anđele Pinvej donela joj je dugogodišnji ugovor sa kompanijom Twentieight Century Fox. Od tada se nižu hitovi u kojima je briljirala: “Sve o Evi”, “Muškarci više vole plavuše”, “Sedam godina vernosti”, “Kako se udati za Milionera”, “Neki to vole vruće”…

Drugi brak je trajao nešto više od prvog. Naime, nakon kraće romanse, u svojoj 26 godini udala se za bejzbol igrača Džoa Dimađa, ali su se razveli nakon 8 meseci. Merilin je bila veoma popularna među muškarcima a to se posesivnom Dimađu nije dopadalo.” Želim da budem poznata i velika zvezda. Karijera mi je na prvom mestu a vidim da se to Džou nimalo ne sviđa” izjavila je Merilin. Nakon razvoda, počela je da pohađa školu glume, jer su je kritičari, pored toga što su je pozitivno ocenjivali, ipak nisu doživljavali kao ozbiljnu glumicu.

Godine 1956. udaje se za poznatog scenaristu i režisera Artura Milera, koji joj daje ulogu u filmu Neprilagođeni. Počinju problemi sa drogom i pilulama za spavanje, a takođe je imala I dva spontana pobačaja kao I jednu ginekološku intervenciju. Od Milera se razvodi 1961. godine, i posećuje bolnice za lečenje od opijata. Iste godine se ponovo viđa sa bivšim mužem Dimađom i pristaje da se ponovo uda za njega. Međutim do venčanja nije došlo jer je Merilin pronađena mrtva u svom domu 5. avgusta, tačno 3 dana pred zakazanu svadbu. Zvanična potvrda je da se Merlin predozirala pilulama za spavanje ali pričalo se i o tome da je smetala vlastima zbog navodne afere sa tadašnjim predsednikom Amerike Džonom Kenedijem.

Izvesni Normand Hodžis (78), priznao je da je radeći za Američku obaveštajnu službu (CIA) po njihovom nalogu ubio ukupno 37 osoba, uključujući i divu Merilin Monro. “Merilin Monro je na mom spisku jedinstvena jer je jedina žena koju sam likvidirao,” rekao je ovaj plaćeni ubica CIA i dodao da se ni zbog ovog ubistva ne kaje.

“Kada je postala pretnja za bezbednost SAD morala je biti eliminisana. Imali smo dokaze da je Merilin Monro, osim sa Kenedijem, spavala i sa Fidelom Kastrom,” kaže Hodžis i dodaje: “Moj komandujući Džimi Hejvort rekao mi je da ona mora da umre, a da to treba da izgleda kao samoubistvo ili prerdoziranje lekovima. Nikada pre toga nisam ubio ženu, ali prihvatio sam naređenje. To sam učinio za Ameriku! Mogla je da prenese poverljive informacije komunistima, a to nismo smeli da dozvolimo! Ona je morala da umre, a ja sam samo obavio svoju dužnost”, kaže ovaj profesionalni ubica.

Merilin je sahranjena 8. avgusta 1962 u grobnici u Vestvud Vilidž Memorijal Park u Los Anđelesu. Ostaje jedna od legendi Holivuda i prototip filmske zvezde.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike