Festival Krokodil 12. i 13. juna

Foto: StockSnap/Pixabay.com

Književni festival Krokodil biće održan 12. i 13. juna u amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu, pod nazivom Središta periferije, a tematski će biti posvećen preispitivanju odnosa centra i margine.

Na festivalu će gostovati pisci Dubravka Ugrešić, Lazar Stojanović, Filip David, Alek Popov, Marko Pogačar, Dragana Mladenović, Marko Tomaš, Bojan Babić, Branko Rosić i Migel Rodriges Andreu i švedski autori Pernila Berglund, Mike Berglund i Stiv Sem-Sandberg.

Organizatori su najavili da će se na festivalu predstaviti autori koji žive i rade na perifernim delovima evropskog kontinenta, kako bi se publika upoznala sa stvaralaštvom juga i krajnjeg severa Evrope.

Kako je najavljeno, autori TV emisija “Ciklotron” i “Marka Žvaka” Dušan Šaponja i Dušan Čavić zaduženi su za vizuelna i performativna intermeca između nastupa autora.

Biće organizovana tradicionalna javna čitanja i razgovori na sceni, a najavljena je i serija debata na engleskom jeziku, koje će biti otvorene u subotu 13. juna u 11.00 u foajeu Muzeja istorije Jugoslavije.

Književni program festivala Krokodil vodiće Ivan Bevc, Kruna Lokotar, Mima Simić, Per Bergstrem i Vladimir Arsenić.

(Beta)

Ostavite komentar