U trendu

Godinama trpela vršnjačko nasilje, na maturu je ispratilo 300 motociklista (video)

Felisiti Vorbarton imala je spektakularnu pratnju na proslavu mature. Šesnaestogodišnju devojku u svečanoj beloj haljini je na maturu ispratilo 300 motociklista.

Na ovu ideju je došla njena mama Ketrin, koja je na Fejsbuku objavila status koji je izazvao pažnju članove motociklističkog kluba. Naime, obratila im se s molbom da njenu ćerku isprate na matursku zabavu.

Njena ćerka, kojoj je dijagnostikovan Aspergerov sindrom, a ima problema i sa disleksijom, od najranijih đačkih dana je trpela vršnjačko nasilje.

„Toliko su je zlostavljali u prošloj godini da je čak razmišljala o samoubistvu. Stoga želim da joj maturska zabava bude baš onakva kakvu je zamišljala“, napisala je Ketrin pre neobične molbe.

Nadala se da će njenu molbu uslišiti makar desetak bajkera, a kada je videla da se oko 300 motociklista prijavilo, nije mogla da dođe sebi od oduševljenja.

Posted by Goodbye HK, Hello UK on Thursday, September 9, 2021

Felisitin očuk Rič Moris rekao je da je Felisiti uživala u svakom minutu i neverovatnoj podršci svih motociklista. Ističe da je bio srećan što je Felisiti konačno istinski uživala.

Roditelji su istakli da je škola preduzela mere da se nasilje zaustavi, ali bez većih uspeja.

O svojoj ulozi u ulepšavanju posebnog trenutka za svakog školarca, član motociklističkog kluba Don Tomas, kratko je rekao da je srećan što je Felisiti uživala u vožnji svog života, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.