Greta Tunberg genijalnim tvitom proslavila punoletstvo (foto)

Svetski poznata švedska aktivistkinja Greta Tunberg napunila je 18 godina u nedelju, a svoj rođendan je obeležila ironičnom objavom na Tviteru.

Nakon što se na društvenim mrežama zahvalila na hiljadama dobrih želja za svoj 18. rođendan, Tunberg je odlučila da objavom na Tviteru malo troluje i teorije zavere o samoj sebi, koje su eskalirale od kad je s 15 godina postala globalna aktivistička superzvezda kad je reč o borbi protiv klimatskih promena, prenosi Dnevnik.hr.

“Večeras me možete pronaći u lokalnom pabu gde razotkrivam sve mračne tajne koje stoje iza teorija zavera o klimatskim promenama i štrajku u školi, kao i mojim zlim šefovima koji više ne mogu da me kontrolišu! Napokon sam slobodna!!”, napisala je u objavi Tunberg, uz priloženu fotografiju na kojoj pozira s podignutim palcem u majici “Flat Mars Society”.

Tunberg je stekla svetsku slavu kao tinejdžerka i glasna aktivistkinja u borbi protiv klimatskih promena, često prozivajući svetske vođe, držeći govore u velikim međunarodnim institucijama i dajući brojne velike intervjue za najveće svetske predstavnike medija.

Tunberg je već i dva puta bila nominovana za Nobelovu nagradu za mir, a oba puta joj je ta nagrada za dlaku izmakla.

Ipak, njena slava bila je povod i za brojne kritike, od kojih je glavna da je samo lutka u rukama istih multinacionalnih kompanija i političara koje toliko voli da proziva i kritikuje u javnosti.

Njezina rođendanska objava na Tviteru usmerena je baš na te kritike i teorije zavere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.