Heroj ili nasilnik: Potez jednog oca uzburkao javnost (video)

Postupak jednog oca koji je za vrat uhvatio 15-godišnjaka koji je maltretirao njegovu ćerku podelio je javnost. Dok jedni smatraju da je heroj, drugi ga osuđuju jer je nasrnuo na dete.

Incident je snimljen u skejt parku u Brisbejnu u australijskoj državi Kvinslend prošloga meseca, a otac je sada odlučio da progovori o situaciji zbog koje se našao u svim lokalnim vestima. Reč je o 53-godišnjem Marku Bladenu koji se obračunao sa 15-godišnjakom koji je vređao i omalovažavao njegovu maloletnu pastorku. Devojka je za emisiju „60 Minutes“ izjavila kako je mladić nazivao pogrdnim imenima i poklanjao uvredljive darove.

– Govorio mi je da sam gorila ili King Kong, a za Božić mi je poklonio kremu za brijanje da skinem dlake sa lica – ispričala je devojka Liz Hajs.

Njen očuh zbog toga je odlučio da porazgovara sa 15-godišnjakom, ali je, kada je vidio njegovu reakciju, poludeo. Nasrnuo je mladića, uhvatio ga za vrat i počeo da ga guši.

– Smejao mi se u lice – pravda se otac.

Mark Bladen je zbog svoje reakcije morao da plati 1.000 dolara kazne i još 500 dolara odštete. Tuču su na kraju prekinuli prijatelji mladića, a on je zadobio modrice po vratu i ogrebotine.

Devojčin očuh se na sudu izvinio 15-godišnjaku i rekao kako je izgubio kontrolu i da se stvari tako ne rešavaju. Uprkos tome, mnogi su ga nazvali herojem.

– Učinio je ono što bi svaki otac uradio za svoje dete – jedna je od reakcija na društvenim mrežma, dok drugi korisnik tvrdi kako je samo ‘štitio svoju porodicu’.

Šta vi mislite, ima li opravdanja za ono što je uradio?

1 komentar
  1. podbarac

    Trebao mu je zavrnut pevalicu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike