najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Iduće nedelje prodaja Studija B

Agencija za privatizaciju oglasiće iduće nedelje prodaju Studija B, najavio je direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara.

On je u razgovoru sa novinarima kazao da je pripremljena sva dokumentacija za privatizaciju tog medija.

Država ima većinski udeo u 72 medija, koja po Zakonu o javnom informisanju treba da budu privatizovana do 1. jula ove godine, a po rečima Šubara postoje veliki problemi da se taj postupak sprovede u zakonskom roku.

Najveći problem je, kako je rekao, što mediji nisu pripremili neophodnu dokumentaciju da se objave javni pozivi zainteresovanim kupcima, a ni lokalne samouprave, kao vlasnici najvećeg broja neprivatizovanih medija, nisu donele potrebne odluke.

Zakon o javnom informisanju propisano da mediji čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, moraju biti privatizovani do 1. jula ove godine, nakon čega će prestati njihovo finansiranje iz budžeta.

Ukoliko mediji ne budu privatizovani do tog roka, predviđeno je da vlasništvo bude ponuđeno zaposlenim u tim medijima. Ukoliko zaposleni to ne budu prihvatili, mediji će biti brisani iz registra javnih glasila.

Šubara je kazao da je eventualno produženje roka za privatizaciju medija u nadležnosti Ministarstva kulture i informisanja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike