U trendu

Ima bogatstvo od 400 miliona dolara, ali deci neće ostaviti ni novčića (foto)

Kineski biznismen Ving-Čing Ših (70) odlučio je svoje bogatstvo koje iznosi skoro 400 miliona dolara dati u humanitarne svrhe. Ših ima troje odrasle dece, ali tvrdi da njima neće ostaviti ništa, piše Straits Times.

Ovaj biznismen obogatio se 1978. kad je osnovao agenciju za nekretnine Centaline. Još pre deset godina uključio se u rad humanitarnih organizacija kojima donira većinu svog novca. Njegova porodica živi skromno i potpuno podržavaju odluku glave porodice.

– Rekao nam je tu odluku dok smo bili jako mali. Nismo imali izbora nego da poslušamo njegove želje. Objasnio nam je da nije dobro voditi preopušteni život i da ćemo više ceniti novac koji sami zaradimo – rekao je Vingov sin Aleks (30).

Aleks radi kod oca i nakon što Ving prestane da obavlja funkicu direktora u Centalinu, sin će ga naslediti na tom mestu.

– Moji prijatelji trenutno zarađuju više od mene – objasnio je Aleks.

Vingov najmlađi sin, uprkos očevom bogatstvu ima probleme poput većine mladih, štedi za stan kako mogao da se odseli od roditelja.

– Naš život je oduvek bio skroman. Znam da to prebogati klinci iz Njujorka i Londona ne mogu da shvate – kaže Aleks.

1 komentar
  1. Anonimni

    da ,dobra reklama.kao na TV kad ulove veliku ribu i puste nayzad, a ne vidi se u kadru, da je vezana na strunu boje čamca, posle je izvuku nazad…ovo je sve zamka za majmune

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike