najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ispovest majke zavisne od droge: Bila sam narkoman i diler, sada želim novi život sa svojom devojčicom

Još jedna tužna ispovest sa beogradskih ulica. Ipak, za razliku od drugih, ova ima nadu u neko bolje sutra. Jedna devojčica je rođena a da se nije znalo da li će i kako da preživi. Naime, njena majka se drogirala u trudnoći.

Punih mesec dana devojčicu su lečili zbog krize. Neprestano je plakala, imala grčeve, bila razdražljiva. Srećom kriza je prošla a devojčica je danas živahna i potpuno zdrava.

Majka pomenute bebe počela je da se drogira u svojoj 20. godini. Sada se nalazi na terapiji uz koju uspešno pokušava da se odvikne od heroina o kojem je bila zavisna već nekoliko godina. Osim toga, zaražena je virusom hepatitisa C, a preti joj i odlazak u zatvor na više godina.

„Nisam samo koristila drogu već sam bila i diler. Ni sama već ne znam koliko sam puta bila u pritvoru zbog toga. Moj život sada ima smisao jer imam kćerku kojoj želim da se posvetim i za koju hoću da vodim normalan i zdrav život. Ne želim da se odvajam od nje. Znam da se priča o nanogicama kao vidu kućnog pritvora, pa bih pristala i na to, samo da budem sa svojim detetom,“ priča majka devojčice.

Počela je sa dilovanjem jer su troškovi narkomana bili preveliki, svakodnevno je koristila heroin a novac joj je trebao još i za druge potrepštine. Velike sume novca je zarađivala ali kaže da više to nikad ne bi radila. Trudnoća je potpuno osvestila.

Ni izbor otac deteta, koji je takođe bio zavisnik od droge joj nije išao na ruku. Tokom trudnoće imala je milion strahova. Srećom, devojčica je rođena sa skoro četiri kilograma i nema nikakvih posledica po njeno zdravlje. Njena majka je rešena da više nikada neće koristiti drogu, a želja joj je da se skine sa terapije.

„Želim i da drugi uče iz mog primera. Ne stidim se ničega, zahvalna sam svojoj porodici i prijateljima na neizmernoj podršci. Znam da sve ovo ne bih mogla da preguram da nije njih. Bitna je edukacija i da ljudi shvate koliko zlo je droga. Svojoj kćerci ću, kada dođe vreme za to, ispričati sve što treba da zna o meni i mojoj zavisnosti,“ završava ispovest ova anonimna mlada majka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike