U trendu

Kada je izašao na binu, seo za klavir i zapevao, svi su zaplakali (video)

Kodi Li (22), slep i autističan mladić iz Kalifornije, oduševio je žiri i publiku američkog šou programa „Amerika ima talenat“ i osvojio zlatni taster, čime se plasira u finale takmičenja.

Kodi je svirajući klavir otpevao pesmu Leona Rasela „Song for you“.

Nakon što su čuli njegov čarobni glas i izvođenje pesme, članovi žirija su ostali u šoku. Kada je završio nastup, publika u dvorani je ustala i aplaudirala Kodiju, dok su članovi žirija, uključujući i Sajmon Kauela, zaplakali. Najstroži član žirija mu je rekao da će njegov nastup pamtiti dok je živ.

Kodi Li se pojavio u takmičenju u pratnji svoje majke Tine, koja je objasnila da je njen sin razvio ljubav prema muzici i neverovatan talenat za pevanje kada je bio jako mali. Već od najranijeg uzrasta znala je da će joj sin biti dobar zabavljač.

„Otkrili smo da voli muziku vrlo rano. Kada bi slušao muziku, oči bi mu postajale velike. Počeo je da peva. Tada sam bila u suzama, jer sam shvatila da je scena njegov život. Kroz muziku i pevanje uspeo je da preživi ovaj svet, jer kada ste autistični, zaista je teško raditi ono što svi drugi rade. Muzika mu je zapravo spasla život“, rekla je Tina.

Prema njegovom zvaničnom sajtu, Kodi „je rođen sa hipoplazijom optičkog živca i preživeo operaciju pet dana nakon rođenja, a kasnije je dijagnostifikovan autizam, iako to Kodija nikada nije sprečilo da se bori za svoje snove – da bude pevač i nastupa pred hiljadama ljudi“.

Napišite komentar