U trendu

Kako da prestanete da gubite bitne stvari: Ovo su trikovi koji vam mogu pomoći

Koliko puta ste kasnili na posao jer niste mogli da nađete ključeve od auta? U svakom domu bi trebalo da postoji logična mesta na kojima bi ostavljali stvari. I to je samo jedan od trikova.

1. Savršeno pozicioniranje

Ovo je osnovno pravilo dovođenja doma u red poznate guru učiteljice Mari Kondo. Ona smatra da svaka stvar koja nam je iz nekog razloga bitna treba da ima svoje mesto „stanovanja“ u domu.

Nakon što prvi put smestimo te bitne stvari na „svoja mesta“, kao što je torba, ključevi od auta, dokumenti i slično, mozak će za par dana „snimiti“ koje mesto zauzima koja stvar, i, najverovatnije više nećete zaboraviti gde se te stvari nalaze.

2. Pravilo 50 centimetara

Profesor Majkl Solomon, koji se godinama bavi teorijom pronalaženja, savetuje da u situacijama kada ne možemo nešto da pronađemo, najveća šansa je da se ta stvar nalazi oko 50 centimetara udaljena od poslednjeg mesta na kojem se sećamo da smo je koristili.

Pre nego što okrenete ceo stan naopačke, dobro pregledajte svaki milimetar ovog prostora. Velike su šanse da ćete pronaći zagubljeni predmet i uštedeti sebi vreme i živce.

3. Razmislite gde ste sve bili

Pokušajte da podstaknete sećanje pomoću mirisa, zvuka ili ukusa za koji ste sigurni da se pojavio u vremenu kada ste otprilike izgubili ili zadnji put koristili, na primer, mobilni telefon. Aktiviranje više čula će pomoći mozgu da pre dođe do rešenja.

4. Nemojte se uznemiravati

Profesor Solomon kaže za Daily Mail da je tajna da ne paničite. Kako biste pronašli to što tražite, morate da budete u „pravom psihičkom stanju“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike