najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Koristiti informacije s interneta

Danas sve više ljudi, kako u svetu, tako i kod nas, koristi internet u najrazličitije svrhe. Internet može da se pokaže korisnim i kada upoznate nekog novog, da saznate više o toj osobi – naravno, treba biti pažljiv i ne preterati.
Na šta mislimo? Na to da je, naročito među mlađom populacijom, sve više onih koji imaju svoju stranicu na sajtovima kao što je Facebook, ili negde imaju svoj blog. Mnogi ne oklevaju da vam kažu adresu svoje stranice ili svog bloga, a vi onda možete to upotrebiti kako biste saznali više o toj osobi – to nije nikakvo špijuniranje, jer su ti podaci o njima na javnom mestu, dostupni svakom.
S takvih stranica često možete saznati puno – šta ta osoba voli, šta ne voli, šta želi, o čemu razmišlja… U principu, možete saznati sve što je ona sama rešila da podeli sa svakim ko bi video njenu stranicu. Te informacije vam mogu biti jako korisne u razgovoru s tom osobom, recimo, ako dođe do neprijatne tišine, možete prokomentarisati YouTube filmić koji je stavila na svoju stranicu, ili je pitati o nekim stvarima za koje je napisala da je interesuju.
Ipak, treba biti oprezan s ovim, to jest ne koristiti suviše informacija odjednom. Jeste, ta osoba ih je sama, po sopstvenoj želji, učinila dostupnim svima, ali biste ipak mogli da je isprepadate ako ste na početku poznanstva i odjednom počnete da pričate i o muzici koju ona sluša i o njenim omiljenim filmovima i knjigama i o onome što je napisala u blogu (majka te osobe se razbolela, nabavila je novo kućno mezimče i vodila ga kod veterinara na vakcinaciju, što se mezimčetu nimalo nije dopalo, tmurna kišna jutra je navode na misli o samoubistvu; ne, “I ja razmišljam o samoubistvu kad su jutra tmurna”, nije nimalo utešno niti saosećajno). Bez obzira na dostupnost tih podataka, kada ih u velikoj količini čujete od osobe s kojom tek što ste počeli da izlazite, može da bude zastrašujuće.
Dakle, slobodno koristite internet da saznate više o osobi s kojom ste počeli da izlazite, ponešto od toga što saznate, ako je na lako dostupnom mestu kao što je stranica te osobe za koju vam je sama dala adresu, možete i da upotrebite ako razgovor negde zastane ili ste otkrili zajedničko interesovanje ili vas nešto posebno intrigira, samo budite oprezni da ne preterate, pa će se i ovo “čudo moderne tehnologije” pokazati kao veoma zgodna alatka.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike