U trendu

Kurdski lider preživeo pokušaj atentata

Istaknuti lider najveće turske prokurdske Narodne demokratske stranke (HDP) Selahatin Demirtaš bio je meta pokušaja atentata dok je putovao u svom službenom vozilu, ali je prošao bez povreda, saopštila je njegova stranka.

Demirtaš se sinoć nalazio u svom blindiranom vozilu u većinski kurdskom gradu Dijarbakiru na jugoistoku Turske, kad je automobil pogođen jednim metkom u visini glave, navodi se u saopštenju HDP, a prenela je agencija AFP.

Kancelarija guvernera pokrajine Dijarbakir je, međutim, negirala da je Demirtaš bio meta atentata i da je na njegov automobil pucano iz vatrenog oružja.

Demirtaš je „preživeo pokušaj atentata bez povreda, zahvaljujući blindiranom automobilu u kojem se vozio“, objavila je HDP na Tviteru.

Prokurdska novinska agencija Firat je objavila da ni Demirtaš ni njegovi telohranitelji nisu čuli pucanj, ali su primetili tragove metka kad su izašli iz vozila pošto su stigli na planiranu destinaciju.

Kancelarija guvernera pokrajine Dijarbakir je navela da je vozilo pregledano i pronađeno je oštećenje širine i visine od po tri centimetra, ali da nema pokazatelja da je to oštećenje uzrokovalo bilo kakvo vatreno oružje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar