najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

LEPA ZEMLJA, LEPI LJUDI A LOŠI PUTEVI: U naredne četiri godine obnova 55 deonica

U Srbiji ovog meseca počinje rehabilitacija puteva radi unapređenja bebednosti saobraćaja, te će se u naredne četiri godine obnoviti 1.100 kilometara puteva.

Ministarka građevinastva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je danas izjavila da Vlada neće dozvoliti kašnjenje pri izvođenju radova.

„Znate kako kažu: lepa zemlja, lepi ljudi, a loši putevi. Mi hoćemo da to promenimo. Koliko je važan završetak Koridora 10, toliko je važan ovaj projekat, to su danas dva najveća projekata u zemlji“, rekla je Mihajlović na skupu u Beogradu na kojem je predstavljen projekat.

Planirano je da se u naredne četiri godine, do 2019, rehabilituje 55 deonica puteva, za ukupno 390 miliona evra.

Deo novaca je obezbedila Vlada – 116 miliona evra, uz kredite Svetske banke – 73,8 miliona evra, Evropske investicione banke – 100 miliona evra i Evropske banke za obnovu i razvoj – 100 miliona evra.

Mihajlović je kazala da je veoma značajno to što su posao dobile uglavnom domaće kompanije i ukazala da one sada moraju da pokažu odgovornost.

„Očekujemo da u prvoj godini planiran novac bude potrošen, ne očekujem probleme i nećemo dozvoliti kašnjenje. Putevi Srbije su dobili nalog Ministarstva da za svako kašnjenje naplaćuje kaznene penale, dakle, ukoliko kasne, izgubiće posao“, upozorila je ministarka.

Ove godine se planira rehabilitacija 192 kilometara puteva za 70 miliona evra. To su hitni radovi, uglavnom na putevima uništenim u prošlogodišnjim poplavama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike