U trendu

Mnogi će se prepoznati: Snimak tate iz Srbije nasmejao region

Društvenim mrežama u regionu kruži video jednog oca iz Srbije koji je postao hit, posebno među roditeljima. Naime, tata je odglumio poziv sa sinom kog je ironično pripremao za još jedan dan onlajn nastave.

Online nastava. Plačem 🤣😂😆

Posted by Mateja Matešić on Tuesday, December 1, 2020

“Halo, hej, ljubavi, srce tatino. Hajde, ustani, ljubavi, 4:15 je. Hajde da stignemo sve danas za ovo onlajn. Hajde, znam da si umoran, ali moramo. Hajde, polako, tata je celu noć bio budan i uspeo sam nekako da provalim pa sad slušaj tatu da ti ispriča kako će ti slati onlajn materijale, pa ti to polako danas izvedi. Je l’ važi?”, kaže tata sinu na početku videa.

Potom mu je za svaki predmet objasnio šta tačno treba da uradi, a mnogi će roditelji u tome prepoznati svoje muke.

“Znači, engleski, ona će da šalje materijale SMS porukom. I to kad završiš slikaš i čuvaš na računaru u folderu i kad ti ona traži, ti imaš 15 minuta rok da joj vratiš. Geografija, to će ti slati Viberom materijale. Vraćaš isto na Viber, ali ne na taj broj, nego na broj njenog muža, pošto on ima veću memoriju, bolji telefon, pa će joj više toga stići”, nastavio je.

Uz to, biologiju će sin morati da pratiti preko programa RTS planeta, a matematiku preko Zooma, i to kada učiteljici odgovara. Materijale za muzičko dobiće mejlom, slikati ih i odmah vratiti. Mejl će dobiti noću jer, ponovno, tako odgovara profesorki. “Tu ćemo angažovati babu, da ona bude budna celu noć, ništa ne brini, to smo za muzičko rešili”, objasnio je tata.

“Hemiju pratiš preko Google Meeta, ali tu imamo problem, jer profesoru ne radi mikrofon, pa će vam objašnjavati pantomimom. Polako ćeš savladati pantomimu. Profesor iz fizike ima neki stari aparat u podrumu pa će vam materijal slati Morzeovom azbukom pa ako samo možeš danas do 7.20 da je naučiš?”, kaže otac.

“Nastavnik istorije slaće vam materijale preko enigma mašine, samo moraćete sami da dešifrujete šta šalje. Tako je, polako da dešifrujete i vraćate. E sad, srpski, nastavnica nema mogućnosti da prati te tehnologije, starija je žena, ali na svu sreću, muž joj se bavi golubarstvom i onda će vam ona preko golubova slati materijale. Između 12:15 i 12:25 treba da budeš na prozoru, sačekaš goluba, baci mu malo kukuruza i vičeš prrrr… Da ga opustiš da ti on ostavi to. U principu, sve je jako jednostavno, nemaš ti tu problema”, dodao je.

Zbog svega toga sina je morao da ispiše sa fudbala, a izbacili su mu ručak.

“Ostali su ti doručak i večera, ali ćemo to malo obilnije. I mama i ja ćemo se razvesti, bata će živeti s mamom, a ti sa mnom da bi mogli sve to da stignemo. Biće to sve super, ma to sve za našu decu. Ljubi te tata puno, hajde, ćao!”, zaključio je otac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar