U trendu

Nađa Higl se odrekla priznanja „Počasni građanin Pančeva“

Nekadašnja srpska plivačica Nađa Higl odrekla se priznanja „Počasni građanin Pančeva“. Svetska prvakinja na 200 m prsno iz Rima 2009, je svoju odluku najavila na svom blogu: Sa kojim pravom se ovaj grad ponosi mnome, a ne pruža mi nikakvu šansu da u njemu radim?

Nađa Higl, razočarana zbog toga što ne može da otvori svoju školu plivanja u svom gradu, odrekla se priznanja „Počasni građanin Pančeva“, prenose mediji u Srbiji.

– Odgovore nemam i čini mi se da za mene u ovom gradu nikada neće biti mesta. Stoga se moram odreći te famozne titule počasnog građanina Pančeva, jer ne vidim svrhu da sam počasna građanka u gradu u kom nema mesta za mene – podvukla je Higlova u tekstu „Kome treba svetski prvak“ na svom blogu.

Slavna plivačica je u tekstu naglasila da podršku svog grada nije imala sve dok nije osvojila zlato.

Posle pobede u Rimu sam dočekana u svom gradu i nikada mi nije padalo na pamet da ću opet u svom gradu biti višak. Ali, sadašnjost demantuje… Izgleda da je Pančevo krcato prvacima sveta u plivanju i da za sve nas nema mesta na jednom pančevačkom bazenu. Očigledno je da su svi kompetentniji od mene da prenose iskustvo i znanje. Zašto se onda Pančevo vezuje za moje ime i zašto na ulazu u opštinsku zgradu stoji pano s mojim likom? Sa kojim pravom se ovaj grad ponosi mnome, a ne pruža mi nikakvu šansu da u njemu radim? Koje je moje pravo i koje je uopšte značenje počasnog građanina grada Pančeva – napisala je Nađa.

Nađa Higl je majka dvoje dece, a pre mesec dana je objavila da boluje od teške bolesti. Na svom blogu bavi se ličnim, sportskim, društvenim temama…

5 komentara
 1. mmm

  koliko ja znam ( a znam)stan se dobija privremeno dok se bavi sportom za koji je dobila stan!A kada smo kod bazena i Pančeva umesto da imaju bar 3 bazena što zatvorena i otvorena a da ne kažem i ponekim toboganom oni nemaju ništa a grad velik i „živ“.Inače slažem se sa ukidanjem doživotne penzije i ogromnim nagradama ,bore se za svoju zemlju treba neke simbolične nagrade da dobiju,i da se prestanu dizati u visine sportisti jeste lepo i drago ali to nije svakodnevni život i od toga mi ne živimo.Nađa ne traži milostinju od grada već žena hoće da radi i sama zaradi za život.

 2. Protivudar

  Jaka stvar ! Kakav crni imidž? S kojim pravom neko sportistima i pevačima dodeljuje stanove, desetine hiljada evra, nacionalne penzije? Od koga se uzima da bi se njima dalo? Bušni smo kao sito, a delimo šakom i kapom. Dole profesionalni sport, fiskultura narodu !

 3. makki

  Naprednjaki su na vlasti, glupi lopovi… Pre njih su bili pametni lopovi demokrate.

 4. ivana

  Odrekla se priznanja a stana nije?

  1. Boban

   Ti očigledno patiš od nekog teškog kompleksa niže vrednosti. I zašto bi ga vratila? Ona i mnogi kao ona stvaraju i stvarali su imidž Srbije, drugačiji od onog iz devedesetih. Šta si ti u svom životu uradila da bi imala pravo da daš takav komentar?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike