U trendu

Najbolje mesto za život na svetu…

Australijska prestonička teritorija u kojoj je glavni grad Kanbera je najbolje mesto za život, prema najnovijem izveštaju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u okviru kog je rangirano 362 regiona iz 34 zemlje članice OECD-a.

Među tim regionima, Kanbera je najbolje mesto po kvalitetu života, a kada je reč o državama, Australija je na samom vrhu liste, za kojom sledi Norveška, prenosi britanski javni servis „Bi-Bi-Si“.

Najbolje životne uslove, OECD računa na osnovu devet pokazatelja, među kojima su ekonomsko blagostanje, prihodi, obrazovanje, zaposlenost, bezbednost, zdravlje i životna sredina.

Još pet autralijskih gradova, među kojima Sidnej, Melburn i Pert, našlo se na listi vodećih 10 regiona sa najboljim kvalitetom života, dok su se na dnu lestvice našle meksičke države.

Na listi najgore rangiranih zemalja sa najtežim životnim uslovima našli su se Meksiko, Turska, Mađarska, Poljska i Slovačka, javlja britanski javni servis.

„Životni standardi su i dalje različiti u mnogim ekonomski razvijenim zemaljama jer se siromašniji regioni bore da uhvate korak sa bogatijim“, navodi se u izveštaju OECD-a.

Izvor: agencije

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike