NAKON 17 GODINA: Ćavi odlazi iz Barselone

Fudbaler Barselone Ćavi Ernandes rekao je da će posle 17 sezona napustiti taj klub i potpisati ugovor sa katarskim Al Sadom.

Ćavi (35) je do sada odigrao 764 utakmica za Barselonu po čemu je rekorder kluba.

“Sada je trenutak za promenu. To je bila teška odluka, ali posle razgovora sa suprugom i porodicom odlučio sam da odem. Ponuđen mi je jednogodišnji ugovor, ali već sam odlučio. Zahvalan sam navijačima na podršci, tražili su da ostanem i nadam se da ih sada nisam razočarao”, rekao je Ćavi na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Ćavi će u subotu podići svoj osmi trofej prvaka Španije, a ove sezone ima priliku da osvoji još dva – Kup kralja i Ligu šampiona.

“Biće mi teško što neću nositi dres Barselone. Ostale su mi još tri utakmice. Barselona je moj život i cilj je da se vratim, ili kao trener ili već nešto drugo. Sećan sam jer nisam mogao da imam bolju karijeru. U klubu sam 25 godina i želeo bih da se sa još dva trofeja oprostim od navijača”, rekao je Ćavi.

Ćavi je celu karijeru proveo u Barseloni, došao je sa 11 godina, prošao sve njene selekcije, a za prvi tim debitovao je 1998. godine. Do sada je postigao 84 gola i za više od 50 igrača napravio više od 180 asistencija. Osvojio je 23 trofeja.

“Barselona će nastaviti da pobeđuje, da se takmiči i da igra dobro. Istorija to pokazuje. Uvek smo se obnavljali i nastavljali dalje. Klub će dovesti nove igrače, a već sad imamo snažnu ekipu”, rekao je Ćavi.

(Beta)

Ostavite komentar