U trendu

Napravite sami svoj parfem: Potrebna su vam samo 3 sastojka, a mirisaćete ceo dan

Svi želimo da nas lep i svež miris prati ceo dan, a nema lepšeg komplimenta nego kad nas zapamte po određenoj mirisnoj noti. Svaki put kad se spremamo za izlazak, posao ili neki drugi događaj nanosimo omiljeni parfem, ali prečesta upotreba nije baš najzdravija opcija.

Umesto odvajanja velike sume novca, možete i sami napraviti parfem: imate slobodu da napravite miris kakav želite i to bez štetnih sastojaka. Sve što vam je potrebno su: eterična ulja, etanol (alkohol) i destilovana voda.

Eterična ulja ne samo što su izuzetno prijatnog mirisa, već poseduju i sjajna lekovita svojstva. Upotreba eteričnih ulja u kozmetičke i medicinske svrhe koristi se od davnina.

Kada se upustite u proces pravljenja parfema najbolje bi bilo da sami odaberete 3 do 5 eteričnih ulja i da ih pomešate, ne biste li dobili baš onu notu koja vam je omiljena.

Na manjem listu papira ili traci za testiranje parfema možete nakapati ulja i isprobavati različite kombinacije sve dok ne dobijete savršen miris.

Kada napravite koncentrat od izabranih ulja, dodajte mu dve kašičice etanola (alkohola). Nakon toga, u smesu ubacite još 60 ml destilovane vode. Dobro promešajte.

U zavisnosti koliko jak želite, možete dodati manju ili veću količinu eteričnih ulja. Dobra stvar kod ovih ulja jeste što ona u proseku ređe izazivaju alergijske reakcije kože u poređenju sa parfemima.

Ukoliko imate određeni dermatološki problem ili alergijsku reakciju, najbolje bi bilo da se posavetujete sa lekarom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar