Ne baš sposobni kriminalci

Kaže se da se zločin ne isplati. Neko bi se s tim složio, neko ne bi, ali uvek je moguće naći primere onih kojima se pokušaj prevare ili nekakvog protivzakonitog sticanja koristi uopšte nije isplatio (nećemo o nečemu težem, pošto je namena ovog teksta da zabavi).
Daćemo vam dva primera. Jedan je Amerikanka Šeron Plat, koja je ukrala 5.000 dolara iz firme u kojoj je radila – "Marfi motors" (Murphy Motors) iz Vilistona u Severnoj Dakoti. Nakon toga je napustila grad i pokušala da nastavi život na drugom mestu. Uhvaćena je u Pitsburgu u maju ove godine, i to na ne baš očekivan način: konkurisala je za posao i među ranijim poslodavcima koji bi je preporučili navela je… "Marfi motors". Pošto se preporuke proveravaju, za to je saznala njena bivša firma, i njen poslodavac je smesta obavestio pitsburšku policiju.
Da li ovo znači da su žene nesposobne da smisle i sprovedu efikasan plan kako da nekome prevarom uzmu novac, da bi samo muškarcima tako nešto moglo da uspe? Nipošto. Tu dolazimo do našeg drugog primera, izvesnog Čarlsa Reja Fulera, 21-godišnjaka iz Amerike.
Taj Čarls Rej Fuler uhapšen je u aprilu ove godine u Fort Vortu u Teksasu. Do hapšenja je dovelo sledeće. Ukrao je blanko ček koji je pripadao njegovoj devojci, na čeku naveo da navedenu sumu treba isplatiti njemu, a suma koju je naveo je 360.000.000.000,00 dolara. Ako vas mrzi da prebrojavate nule: 360 milijardi dolara. Čarls Rej Fuler je ovaj ček pokušao da unovči u Čejs banci. Nakon što je uhapšen, nije se pokolebao, već je rekao policiji da je ček dobio od majke svoje devojke, da je ona time htela da mu pomogne da osnuje muzičku kuću.
Ovim ljudima se pokušaj otimanja tuđeg (u drugom slučaju, nepostojećeg tuđeg, jer pokradena devojka nije multimilijarderka) definitivno nije isplatio. Niti bi, naravno, trebalo da im se isplati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike