Vera u dobro

Foto: Johnsatwork/Pixabay.com

Kaže se da u svakom zlu postoji i neko dobro; postoji i ono čuveno: “Ko zna zašto je to dobro”. I to je dobar način razmišljanja, koji vam omogućava da istrajete i da prebrodite i veoma teške trenutke, uz uverenje da će na kraju ipak biti dobro.
To “nešto dobro” neće uvek biti ono čemu ste se nadali, ono što ste pokušavali da postignete. Nekad hoće, ali nekad i neće. Bitno je to da će biti dobro, da će nešto dobro izaći iz svega, makar vam trenutno i bilo zaista teško.
Konkretni primeri? Recimo, izgubili ste posao – svakome se to može desiti, danas lakše nego ikad. Nezaposlenost svakako nije prijatna, ali vam pruži više vremena za neke druge stvari (porodicu, prijatelje, nešto drugo što vas zanima – osim, naravno, ako sve vreme samo deprimirano ležite i jadikujete nad svojom sudbinom), a vremenom bi mogao da naiđe i bolji posao (teško da ćete do kraja života biti nezaposleni) od onog koji ste ranije imali, pa vam tada, na neki način, bude čak i drago zbog gubitka prethodnog.
Ili, prošli ste kroz težak razvod, i čini vam se da više nikada nećete voleti niti biti u srećnom braku. Pa, možda su vaši dani u “bračnim vodama” zaista okončani, možda ćete otkriti da vam više prija tako, da imate slobodu i nikome se ne prilagođavate. A uopšte nije nemoguće da nakon nekog vremena sretnete nekog novog, i ponovo budete srećni – ili i srećniji nego ranije i mudriji za iskustvo neuspelog braka.
Ili, srčani napad, kao posledica nepravilne ishrane i nepravilnog načina života (jednim delom to je i stvar nasleđa, ali samo jednim delom). Veoma je loše kad se to desi, naravno, ali na kraju može ispasti da vam to promeni život nabolje, jer počnete da obraćate više pažnje na to kako se hranite, koliko se krećete i slično, i onda nastavite da živite na znatno zdraviji način, i počnete da se osećate sve bolje i bolje – plus, nakon srčanog napada, i te kako umete da cenite to što se osećate dobro, i vredno vam je truda oko pravilne ishrane i kretanja da biste se i dalje osećali dobro.
Negativne stvari se svakom nekad dese, ali u njima uvek bude i nešto pozitivno; ako ništa drugo, naučite da cenite ono što imate, a kad steknete nešto novo – kao što, vremenom, sigurno hoćete – umete u tome da uživate još i više nego pre.
Nešto dobro će se desiti.

Jedan komentar

Ostavite komentar