U trendu

Neverovatno proročanstvo dečaka se upravo ostvaruje: Ovo je predvideo pre pet godina

Džeret Plamer, student treće godine na univerzitetu u Viskonsinu, postao je glavna tema brojnih američkih medija nakon što je objavio svoj tvit iz 2016. godine u kojem je predvideo nešto neverovatno.

On je, naime, pre pet godina napisao da će 2021. godine u finalu igrati Milvoki Baksi protiv Finiks Sansa i da će Baksi slaviti u sedmoj utakmici sa 123:115.

Deo tog neverovatnog proročanstva ostvario se jer će se upravo te dve ekipe, neočekivano, susresti u ovogodišnjem finalu. Neočekivano upravo zato jer je u to vreme Finiks s skorom od 24-58 bio poslednja ekipa Zapadne konferencije, dok je Milvoki imao 42-40, a Janis Janis Adetokunbo tek je bio na putu da postane dvostruki MVP lige.

– Objava je prava. Kad sam video da je neki navijač bejzbol ekipe Čikago Kabsa objavio tvit star pet godina da će njegov klub za pet godina osvojiti titulu pobedom u sedmoj utakmici protiv Klivlend Indijansa, razmišljao sam šta bih ja mogao da predvidim da će se dogoditi za pet godina. Imao sam 15 godina i eto, to mi je palo na pamet – rekao je Plamer za američke medije.

Novinari su ga još pitali kakav rezultat predviđa za ovogodišnje finale.

– Kao navijač, nadam se da će Baksi pobediti u četiri utakmice, a zbog objavljenog tvita voleo bih da bude u sedam utakmica, ali moje je predviđanje da će osvojiti titulu MBA prvaka u šest utakmica – rekao je student.

A uz priču koja je Plamera podstakla na neverovatno proročanstvo i titulu Kabsa vezan je još jedan zanimljiv detalj. Naime, u filmu „Povratak u budućnost 2“ iz 1989. takođe je navedeno da će baš ta ekipa u budućnosti postati prvak. Majkl J. Foks glumio je tada Martija Mejkflaja i otputovao je u 2015. da bi saznao kako su Kabsi konačno, posle 108 godina, osvojili World Series pobedom protiv Klivlend Indijansa. Dakle, u filmu iz 1989. godine promašili su samo za jednu godinu budući da su Kabsi prokletstvo skinuli 2016. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.