Očajni roditelji tužili sina: „Ne plaća kiriju, ne pomaže i ne radi ništa, a ima 30 godina“

Roditelji 30-godišnjeg muškarca pribegli su drastičnim merama kako bi naterali svog sina da se najzad iseli iz njihove kuće u američkoj saveznoj državi Njujork. Oni su ga, naime, tužili, javlja BBC.

Na sudu je rečeno da tuženi Majkl Rotondo ne plaća stanarinu niti pomaže oko kućnih poslova, a odbio je čak i ponudu roditelja da mu finansijski pomognu oko osamostaljenja.

Iako su mu uručili već pet obaveštenja o iseljenju, Kristina i Mark Rotondo kažu da njihov sin i dalje ne želi da ode iz roditeljskog doma.

S druge strane, Majkl tvrdi da, pravno gledajući, nije primio dovoljno upozorenja o iseljenju koja bi ga zaista primorala da nađe drugi dom.

Neobičnim slučajem porodice Rotondo bavi se Vrhovni sud okruga Onondaga u blizini Sirakuse u državi Njujork i to nakon što su roditelji više meseci neuspešno nagovarali sina da ode.

Advokar roditelja Entoni Adorante kaže da njegovi klijenti više ne znaju šta da preduzmu kako bi nagovorili Majkla da se odseli.

– Odlučili smo da moraš odmah da napustiš kuću – navodi u prvom pismu roditelja od 2. februara.

Nakon što je Majkl ignorisao to pismo, roditelji su mu poslali službeni dopis o iseljenju koji je napisao njihov advokat.

– Izbacujemo te iz kuće – stoji u dopisu od 13. februara uz pretnju: – Pokrenućemo sudski postupak ako ne iseliš do 15. februara.

Roditelji su ponudili sinu i 1.100 dolara kao pomoć u pronalaženju stana kao i nekoliko oštrih komentara na njegovo ponašanje.

– Postoje poslovi čak i za ljude poput tebe bez imalo radnog iskustva. Nađi posao – moraš da radiš! – napisali su mu roditelji.

Međutim, 30. marta je postalo jasno da njihov sin nema nikakvu nameru da ode. U aprilu su roditelji odlučili da se obrate okružnom sudu i tako pokušaju da nateraju sina da ode, ali tamo su im rekli da će ipak morsti da se obrate Vrhovnom sudu s obzirom na to da se radi o članu porodice, što su Kristina i Mark i učinili. Sin Majkl tužbu svojih roditelja je nazvao odmazdom i zamolio sud da odbaci čitav slučaj.

Novo ročište zakazano je za kraj maja, tek nekoliko nedelja pre Majklovog 31. rođendana.

6 komentara
 1. Anonimni

  Traži da se sam izdržava pa nije spreman da nista radi …. većina omladine poćnu na parazitiraju prvo na svojih pa posledićom na drugih. Moraju oćevi da uzmu odgovnost za porekla koje oćekivaju da zaradi svoj život pre nego što ga je Sam osposobio.

 2. Nataša Gajić

  „biti ili ne biti… kriv“- je li tražio da se rodi… e pa ljuljaj ga do daljnjeg

  1. Anonimni

   Ma „ljuljni“ ga malo jace!

 3. Ja

  Izopaceni zapad

 4. Miron

  Ponekad su i ludi Amerikanci u pravu

  1. Biki

   Da

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike