On sluša svoju mamu

Skoro svakoj ženi će biti drago ako je njihov partner pažljiv prema svojoj majci – i skoro svakoj ženi će biti krajnje odbojno ako se on pred svojom majkom ponaša kao poslušni dečačić. A ima i takvih muškaraca.
Šta ako je vaš partner takav? Zavisi od toga kako se tačno ponaša. Ako inače uživate s njim, srećne ste s njim, nema nekih većih problema, samo vam je odbojno što se on, kad odete u posetu njegovoj majci, ponaša kao poslušno detence (zaista je teško tada ga videti kao muškarca i ravnopravnog partnera) koje radi sve što njegova dominantna mama kaže, to i nije veliki problem, ne ako s njegovom majkom ne provodite puno vremena i ako vam to inače ne remeti život.
S druge strane, ako on nije poput poslušnog deteta samo onda kada ste u poseti njegovoj majci, već stalno za veliki broj stvari traži njenu dozvolu, ako to ide dotle da ona praktično upravlja vašim zajedničkim životom, to svakako nije nešto što bi trebalo prihvatiti, ne ako uz sebe želite muškarca, a ne nekoga ko je ostao veliki dečak. Možete li promeniti takvog muškarca? Teško, jer je on prethodnih tridesetak godina učen da udovoljava majci, a vi ste s njim znatno kraće – uz to, jedna je majka. Tada bi trebalo potražiti muškarca koji će ipak vas staviti na prvo mesto.
Ono s čime treba računati jeste to da odnos majke i sina teško da ćete moći da promenite u iole većoj meri. Na vama je da procenite da li je taj odnos nešto što možete da prihvatite (i eventualno redukujete svoje posete njegovoj majci, možda se i preselite malo dalje od nje, ako vas dvoje već živite zajedno, tako će on ređe i manje biti pod njenim uticajem, a i vi ćete ređe viđati svog dragog kako se od osobe s kojom uživate pretvara u poslušno dete), ili je njen uticaj na vašeg partnera i vašu vezu takav da bi vam bolje bilo da potražite nekog drugog.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike