U trendu

„Ostavio sam napojnicu od 15 posto, a ono što je konobarica uradila bilo je strašno“

„Trebao je to da bude prijatan ručak s prijateljem u restoranu i sve je bilo izvrsno, dok nije došlo do plaćanja“, počeo je anonimni muškarac na Reditu svoju priču o konobarici koja mu je, kako kaže, pokvarila dan.

„Bio sam s prijateljem u lokalnom kineskom restoranu gde je i hrana sjajna, a skoro da nije bilo nikakve interakcije s konobarima jer je zbog koronavirusa i sto i jelo trebalo unapred rezervisati onlajn“, rekao je.

Račun je, kaže, iznosio samo 30-ak dolara (oko 3.500 dinara), pa je ostavio 500 dinara napojnice, što je tačno 15 posto, baš prema nepisanom pravilu o visini napojnice.

„Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali da ustanemo i odemo, vratila se s mojih 500 dinara i agresivnim tonom pitala: ‘Nešto nije bilo u redu s hranom? Gde je ostatak?'“

On je, piše, bio šokiran i zbunjen zbog takvog stava, najviše jer mu se nikad pre nije dogodilo da mu neko prigovori kako nije ostavio dovoljno veliku napojnicu.

„Frustriran sam uzeo tih 500 dinara nazad i bez reči izašao iz restorana, iako je ona još nešto glasno govorila dok smo odlazili“, kaže.

Putem su se on i prijatelj složili da njeno ponašanje nije bilo normalno, ali se ipak zapitao da li je trebao drugačije da postupi.

„Da li je trebalo da joj dam veću napojnicu samo zato što je to tražila?“ pitao je na Reditu, gde su skoro svi u komentarima složili da je dobro postupio.

„Mislim da je 15 posto u redu, ja maksimalno ostavim 20 posto, a u ovom je slučaju razlika između 15 i 20 posto u stotinak dinara, pa ne bi bilo nikakve razlike“, napisao je jedan korisnik, a drugi je rekao da je više puta kad su drugi plaćali video da uopšte ne ostavljaju napojnice daleko pristojnijim i angažovanijim konobarima, pa nema zbog čega da preispituje svoj postupak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (13)