U trendu

Otac joj ostavio milione, a ona živi od socijalne pomoći: Ne želi da ispuni uslov iz testamenta

Kler Braun (26) iz Australije nedavno je dospela u sve medije kada je otkriveno da je nasledila bogatstvo pokojnog oca koje se meri u milionima dolara, ali kako ne želi da ispuni uslove koje je on postavio u svom testamentu, pristup novcu koji bi rešio sve njene životne probleme joj je uskraćen.

Prema testamentu Kler treba da pronađe stalan posao i da “doprinese zajednici” da bi dobila pristup 12 miliona dolara, ali ona to odbija, nazivajući uslove nerealnim i pravdajući se svojim zdravstvenim stanjem. Istovremeno, ova devojka živi od socijalne pomoći.

“Razumem zašto porodica od mene traži da budem funkcionalan član društva, ali morate da pogledate moj zdravstveni karton da biste shvatili da se to neće dogoditi. Ne mogu da naučim da vozim jer imam ADHD”, pravda se Braun.

Ona trenutno živi u jednom od zapadnih predgrađa Sidneja sa suprugom Loren i njihovom ćerkom, što je daleko od njenog odrastanja na istočnoj strani grada, u kojem je bila bezbrižna i pohađala najbolje škole.

Njen otac Kris je bio uspešan trgovac na berzi, gde je stekao bogatstvo i neretko je ćerki davao 500 dolara nedeljno, međutim, kada je prekinuo, ona je bila primorana da traži pomoć od države.

Kada je Kris preminuo ranije ove godine, ostavio joj je porodično bogatstvo uz samo dva uslova – da se zaposli i doprinese društvu, što su sve stvari koje Kler smatra nemogućim.

“Nazivam sebe švorc milionerkom, jer sam stalno bez dinara i ne mogu da uradim ništa povodom toga. Dajte mi ono što mi pripada po zakonu! Ja patim! Možete li, molim vas, da prestanete s tim “zaposli se”, to se neće dogoditi”, obratila se Kler porodici.

Ova naslednica tvrdi da ima ozbiljan poremećaj pažnje koji je sprečava da ispuni poslednju volju svog pokojnog oca, s čim se slaže i Loren, koja dodaje da joj je potreban čitav spisak obaveza kako bi funkcionisala normalno svakog dana.

Njena porodica, s druge strane, kaže da su to samo izgovori za izbegavanje ispunjenja Krisovih želja.

“Umesto da ispuni želju svog mrtvog oca, ona to odbija. Nismo pametni više, nismo joj ništa nažao uradili, samo je volimo”, ispričao je Klerin rođak Džimi.

Upitana da li želi da se zaposli, 26-godišnjakinja je odgovorila sa “da i ne”, ponovo navodeći svoje zdravstvene probleme.

“Ja samo želim ono što mi pripada. I želim da ti ljudi prestanu da me pritiskaju i nadaju se da ću ja ikada dobiti posao”, rekla je Kler, dodajući da bi od njenog “slučaja” mogao da se napiše bizaran holivudski film.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)