Udovički: Otkazi za oko 9.000 zaposlenih u javnom sektoru

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički izjavila je da će u državnoj upravi, koja ima 493.505 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme i po ugovoru o delu, ove godine otkaz dobiti oko devet hiljada ljudi, a da će u penziju otići njih jedan odsto, odnosno oko 4.900 ljudi.

Udovički je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije o racionalizaciji državne uprave kazala da će za 4.600 biti smanjen broj zaposlenih u republičkoj administraciji, a za 4.478 u lokalnim samoupravama, uključujući i lokalna javna preduzeća.

Kako je objasnila, na kraju prošle godine u penziju je otišao veliki broj ljudi koji primaju platu iz državne kase, zbog čega neće biti neophodno da se javna uprava u 2015. godini smanjuje za pet odsto, koliko je bilo dogovoreno aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Foto: Beta

Foto: Beta

Udovički je istakla da će otuštanja iz javne uprave možda biti veća nego što je sada procenjeno, zbog uklapanja u budžet. Ona nije mogla da navede kolike će biti uštede usled smanjenja javnog sektora u 2015. godini, ali je dodala da će racionalizacija u tom sektoru biti nastavljena i naredne dve godine, po dogovoru sa MMF.

Cilj racionalizacije, po njenim rečima, nije smanjenje broja zaposlenih, već efikasnija javna uprava, uz smanjenje troškova.

Udovički je rekla da smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru može da se očekuje od septembra, a da će otkazi biti neizbežni u upravama 80 odsto lokalnih samouprava.

Nacrtom zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom upravi, koji je u javnom raspravi do 4. juna, predviđeno da se svuda gde je to moguće objedine poslovi, posebno oni administrativni.

Predlog tog zakon, kako je rekla Udovički, trebalo bi da bude u Skupštini krajem juna, a na snazi će godine i dalje biti zaon kojim je zabranjeno zapošljavanje u javnom sektoru.

Odredbe budućeg zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru neće se primenjivati na javna preduzeća i javne medijske servise.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar