U trendu

Ova superbaka u martu slavi 116. rođendan: Njen genijalni savet garantuje da ćete živeti 100 godina

Španjolka Marija Branjas Morera za mesec dana imaće 116 godina. Njena prethodnica kao najstarija osoba na svetu, francuska monahinja sestra Andre, umrla je prošle nedelje u 118. godini.

Gospođa Morera živi u istom staračkom domu ‘Residencia Santa Maria del Tura’ poslednje 22 godine.

,,Ona je dobrog zdravlja i nastavlja da bude uzbuđena i zahvalna na pažnji koju je izazvala ova godišnjica„, navodi se u saopštenju doma.

,,Da bismo obeležili ovaj veoma poseban događaj, imaćemo malu proslavu iza zatvorenih vrata u rezidenciji narednih dana„.

Uz pomoć svoje ćerke, gospođa Morera deli savete na Tviteru, pripisujući svoju dugovečnost „redu, spokoju, dobroj povezanosti sa porodicom i prijateljima, kontaktu sa prirodom, emocionalnoj stabilnosti, bez brige, bez žaljenja, puno pozitivnosti i držanja podalje od toksičnih ljudi“.

Ona je dodala:

,,Mislim da je dugovečnost i sreća. Sreća i dobra genetika.

Gospođa Morera je rekla da ima „veoma loša sećanja“ na Španski građanski rat, koji je izbio 1936. kada je imala 29 godina. Udala se za svog muža, katalonskog doktora po imenu Joan Moret, 1931. godine. Nakon nekoliko sati čekanja na sveštenika, paru je rečeno da je umro.

Prvog dana 2023. tvitovala je:

,,Život nikome nije večan… U mojim godinama, nova godina je poklon, skromna proslava, nova avantura, lepo putovanje, trenutak sreće. Hajde da uživamo zajednički život„.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar