Ovo je poza u kojoj ćete se najbolje naspavati

Nedostatak sna zna da bude veliki problem, ali šta kada na vreme idete u krevet, odspavate svojih osam sati i svejedno se budite umorni?

Doktorka Sara Brever kaže kako svakodnevna probadanja i bolovi mogu biti povezani s načinom na koji spavate.

Ona kaže kako spavanje na istoj strani kreveta može da uzrokuje brojne probleme. Iako vam je tako najudobnije, doktorka Brever kaže kako spavanje na istoj strani može biti povezano s nizom probavnih problema.

– Želudac je asimetričan organ i kada legnete na desnu stranu vašeg tela, želudačne kiseline dolaze do ventila na donjem delu jednjaka što može da uzrokuje refluks ili gorušicu. Prebacivanjem na levu stranu možete rešiti taj problem – kaže ona.

Ali nisu samo to problemi s kojima se možete suočiti ako ne menjate strane na kojoj spavate. Jedan od njih je i jak bol u kukovima s kojim se susreću mnoge osobe.

Prema doktorki Sari, najbolja poza za spavanje je ona između spavanja na leđima i na boku, znači polubočno s jednom nogom podignutom.

– To je prirodni položaj za opuštanje – kaže ona.

Spavanje na leđima može da uzrokuje pak brojne probleme s bolovima u leđima, ali i hrkanjem. Stoga je najbolje spavati „polubočno“, ali ne zaboravite tokom noći da menjate bok na kojem spavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.