Ovo je ubedljivo NAJJAČA pokretačka sila

“Nikada još nije bilo, niti će biti, velikog vodje, graditelja ili umetnika kome nedostaje pokretačka sila seksa.” – Napoleon Hill

„Stranice istorije prepune su priča o velikim vođama, čija dostignuća vuku korene direktno iz uticaja žene, koja je putem stimulacije, seksualnom žudnjom pobuđivala kreativne sposobnosti njihovih umova.“

Napoleon Hill nije bio jedini koji je otkrio da je seksualni uticaj iz pravog izvora moćniji od bilo koje tvorevine razuma.

Na taj spisak, sudeci po njihovim biografijama, mozemo uvrstiti i Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona zatim, Elbert, Habard, Napoleon Bonaparta, Viljem Šekspir, Elbert Grez, Abraham Linkonln, Vudro Vilson, Ralf Valdo Emerson, Robert Berns, Enriko Karuzo, Džon Paterson, Edru Džekson…Svi oni su vazili za velike ljubavnike..

Ljudski um odgovara na stimulaciju a najdelotvorniji stimulans za pobudjivanje uma je seksualna energija.

Dakle, hajde da demistifikujemo ustaljeno mišljenje da genijalnost nema nikakve veze sa seksualnom energijom? (LBarbara)

-Teslu je stimulisala apstinencija. (Kiki_GNR)

-Upravo sam misleći na njega i pisala na ovu temu… Ja u njegovu apstinenciju ne verujem, tačnije… Imam neoboriv dokaz: živeo je u vremenu u kom je reći „ja sam gej“ bilo ravno samoubistvu… (LBarbara)

-Seks se koristi u svakom stvaranju.

Zbog toga veliki pesnici, veliki
slikari možda ne osećaju toliku
potrebu za seksom. Ali razlog je
jednostavan: oni stvaraju nešto veće
i potreba je zadovoljena.

Buda nije ni slikar, ni muzičar,
ni pesnik, ali je prevazišao seks.
Šta se dogodilo?

Najveći oblik stvaranja je stvaranje
samoga sebe. Najveći oblik stvaranja je
stvaranje unutrašnje celine, jedinstva.
To je vrhunac, vrh Himalaja.

Osho

Mada je možda pravilnije reći otkrivanje umesto stvaranje, u skladu sa Platonovim: „Saznavati znači otkrivati, a stvarati znači kopirati.“

Zaista, ima čednih iz dna duše: oni su blagi iz temelja, oni se smeju radije i čistije nego vi. Oni se smeju i čednosti i pitaju: »šta je čednost! Zar nije čednost budalaština? Ali ova budalaština došla je k nama i ne mi njoj. Mi smo ponudili gostu konak i srce: sad stanuje on kod nas – neka ostane, koliko hoće!«

Fridrih Niče (wirdz)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

3 komentara
  1. IGOR

    Svi navedeni drzavnici i oni ostali,pretstavljaju ‘“malu decu“ prema najvecem ljubavniku dvdesetog veka,prema Josipu Brozu.Taj je za celo vreme rata ( Po Memoarima Koce Popovica),imao u svojim sklonistima,po tuce mladih devojaka.Kaze da je bio potentan,kao arapski punokrvni zdrebac.Opstio je sa nekoliko devojaka istovremeno. Svaka mu cast,bas je proslavio muski rod.Ne ovaj sadasnji,metiljavi,nego onaj,iz njegovog vremena.!!!

  2. Anonimni

    Gajićka, jesi li ti to opisala neku svoju prijateljicu ??

  3. Anonimni

    Napoleon Hil lupa kao otvoren prozor. Precjenjuje značaj seksa. LJUBAV je osnovna pokretačka snaga. A seks i ljubav često nemaju nikakve veze.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike