U trendu

Plaćaju 16.500 evra za boravak u krevetu i gledanje televizije

NASA volonterima plaća 16.500 evra za gledanje televizije u krevetu dva meseca, kako bi testirala prednosti veštačke gravitacije.

Dobrovoljci će imati televizor, materijal za čitanje i druge aktivnosti kako im ne bi bilo dosadno, piše The Sun.

Učesnici istraživanja će ležati u specijalizovanim krevetima dva meseca kako bi testirali kako svemirski let utiče na ljudsko telo. Prijave za ovaj posao se zatvaraju 24. maja, a testiranje počinje u septembru.

Volonteri će imati TV i materijal za čitanje, a sve će im biti plaćeno 16.500 hiljada evra. Međutim, kao i za sve i za ovaj posao postoje određeni uslovi. Ovde je samo jedan uslov, a to je da ćete sve, od jela pa do odlaska u toalet, morati da obavljate ležeći.

NASA vodi studiju s Evropskom svemirskom agencijom (ESA) u Nemačkom svemirskom centru (DLR), prenosi portal Klix.ba.

ESA je saopštila da će joj istraživanje pomoći da otkrije kako bestežinsko stanje, kosmičko zračenje, izolacija i prostorna ograničenja utiču na astronaute. Istraživanje će se baviti i propadanjem mišića koje se događa kada su astronauti dugo u svemiru.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    mislim da su nešto slično rusi radili i da se od toga propada makar privremeno, tako da nije to baš zezanje i bez veze plata. mada možda bih radila 😀 tj moguće i da su ameri to radili ali na astronautima, znači izuzetnim ljudima, možda je sad u nečemu kvaka koga traže

Napišite komentar