U trendu

Uz pomoć ovih 5 fantastičnih trikova POBEDIĆETE u tucanju jajima!

Ako poslušate ove savete, bićete apsolutni pobednik Vaskrsa
Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, najveći hrišćanski praznik.

Tokom tri dana Vaskrsa traži se šampion u tucanju jajima, a ovoj tradicionalnoj igri se raduju kako mališani, tako i odrasli ljudi.

U našem narodu postoji verovanje da je najtvrđe jaje “pronosak”, odnosno ono koje kokoška prvo snese. Kako bi  postalo još tvrđe, deca su znala da ga postave iznad vatre, sa vrhom na dole. Tako se sadržaj slije na vrh i stvrdne se, te je jaje korisnije za tucanje.

Međutim,  neki ljudi iako znajući da je samo u pitanju igra, služe se prevarama, tako što podmetnu drveno, naliveno ili mermerno jaje. Ali, oni njihova namera se ipak otkrije.

Kada svane Vaskršnje jutro, prvo ćete razbijati jaja sa porodicom, a onda i sa svima ostalima.

Ako želite da pobedite, uzmite jaje od morke. Reč je o znatno manjim jajima od kokošijih, ali puno tvrđim. Sa druge strane, pačija jaja su najmekša, te njih izbegavajte!
Ako birate kokošija jaja,  gledajte da su manja i špicastija jer su jača.  Jaje treba da bude grubo kada ga dodirnete i da nema glatku ljusku.
Birajte i jaja koja su stara nekoliko nedelja. Jaja su naslabija na mestu gde im se stvorio vazdušni džep.

Trikovi koji će vam pomoći tokom tucanja

Prste držite što bliže vrhu jajeta i pokušajte da budete što nežniji u tucanju od svog protivnika. Ili gledajte da vas protivnik pogodi u prst, a ne u jaje.
Neki tvrde da će jaje biti jače ako ga ofarbate duplom bojom.

(Stil, Dnevno)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.