U trendu

Pogodite koja je prva: 10 najpametnijih zemalja na svetu

Portal Vouchercloud je zahvaljujući prošlosti, sadašnjosti i budućnosti uspeo da odredi najpametnije nacije na svetu. Parametri su bili:

 • broj Nobelovih nagrada (prošlost)
 • rezultati testa inteligencije (sadašnjost)
 • i naučna dostignuća (budućnost).

Na prvom mestu nalazi se Japan sa najboljim rezultatima u svakoj oblasti. Drugo, treće, četvrto i pesto mesto zauzimaju Švajcarska, Kina, SAD i Holandija.

Zanimljivo je da su SAD 28. na listi po rezultatima IQ testa, ali broj Nobelovih dobitnika im je obezbedio četvrto mesto.

Rusija se nalazi na 6., Belgija na 7., a Ujedinjeno Kraljevstvo na 8. mestu. Deveto i deseto zauzimaju Južna Koreja i Kanada.

Na poslednjem, tj. 25. mestu je Singapur.

3 komentara
 1. Anonimni

  Ja Da mi je znati koliko vi imate ukupni razreda osnovne škole? Toliko neobrazovan, sramora bi me bilo da komentarišem, a posebno ovakvu vest!

 2. AA ( americki alah)

  totalno nerealno. amerika kupuje nagrade,a i svedi im se uvlace u bulju dodelom istih. Lista treba da se zove koje su zemlje najnezasluznije za poklonjene nobelove nagrade. Uostalom ako neko prati onda je upucen koje farse i drame tresu nobelovu komisiju danas. Korumpcija i karijerizam. A sam nobel je izmislio dinamit i sad ga treba slaviti?

 3. Milance

  E bas ste pogodili!!!!Nema gluplji ljudi na svetu od Amera,ziveo sam 17 god u Americi i mogu vam reci da gluplje nacije nema.I ono sto je inteligentno je naturalizovano i nisu Amerikanci….a Nobelove nagrade sami sebi dodeljivali

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike