U trendu

Popodne i uveče nepogode – kiša, grad i jak vetar

Pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne u zapadnim a uveče i noću i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde je moguća nepogoda sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom. Vetar slab, južni i jugoistočni, uveče zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 15 do 22, najviša od 32 do 35 stepeni.

Beograd: Pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i noću naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, južni i jugoistočni, uveče zapadni i severozapadni. Najniža temperatura 22, najviša 34 stepeni.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 22°C, maksimalna 34°C,
Užice: minimalna 21°C, maksimalna 33°C.
Novi Sad: minimalna 19°C, maksimalna 33°C,
Subotica: minimalna 19°C, maksimalna 33°C,
Kragujevac: minimalna 19°C, maksimalna 34°C,
Negotin: minimalna 18°C, maksimalna 34°C,
Niš: minimalna 18°C, maksimalna 35°C,
Priština: minimlna 16°C, maksimalna 32°C.
Evropa: U delu zapadne Evrope, na Apeninskom i na zapadu Balkanskog poluostrva promenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde su moguće nepogode s velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. U ostalim delovima kontinenta pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati nepovoljno na srčane bolesnike i osobe sa respiratornim tegobama. Pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se umerena fizička aktivnost u najtoplijem delu dana, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Upozorenja i najave RHMZ Srbije

Danas kasno popodne, uveče i noću (21.jula), kao i u utorak i sredu (22. i 23. jula) ponegde nepogoda sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike