Postavila skrivene kamere i šokirala se kad je videla šta joj muž radi (video)

Jedan muškarac u Mičigenu nedavno je dobio iznenađujuće blagu zatvorsku kaznu nakon što je proglašen krivim da je u više navrata ženi ubacio velike doze tableta za spavanje u kafu.

Tereza Kozlovski zatražila je razvod od svog supruga u junu 2018. godine, ali je par nastavio da živi u istoj kući. Suprug je nastavio da ženi kuva kafu svaki dan, što je koristio kao priliku da joj unutra krišom ubacuje opasne doze difenhidramina, antihistaminika koji se uglavnom koristi za lečenje alergija i nesanice.

Naravno, Tereza je to saznala tek nakon što je postala sumnjičava, zbog čega je postavila skrivene kamere po kući da vidi što Brajan smera. Na šokantnom snimku koji je postavila na društvenim mrežama, vidi se muškarac koji drobi nekoliko tableta i ubacuje ih u kafu svoje žene.

Tereza se odselila i obavestila svog advokata za razvod o tome šta je otkrila, koji je odmah alarmirao policiju. Policija je uspela da zapleni poslednju kavu koju je napravio za suprugu i otkrili su da je sadržala 127 mililitara difenhidramina, ili oko smrvljenih osam tableta. Žena je rekla da je postala sumnjičava kad je iskusila čudne simptome nakon suprugove kafe, poput umora, mučnine i zamagljenog vida.

Suočen s neoborivim dokazom svog zločina, Brajan Kozlovski se nije izjasnio protiv optužbi za trovanje pića, za šta je maksimalna kazna u američkoj saveznoj državi Mičigen 15 godina zatvora. Umesto toga, on je tražio izgovore, poput činjenice da mu je bilo teško u životu kada je to uradio.

Tužilac Erik Smit tražio je minimalnu kaznu od 19 meseci zatvora, čime bi Kozlovski verovatno bio zadovoljan, ali dobio je neočekivani poklon od sudije, prenosi Index.hr. Naime, proteklog četvrtka, zbog trovanja supruge, Brajan  je osuđen na pet godina uslovno i zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana koju može izdržavati i vikendima. Očigledno, tužioci nisu bili sretni presudom.

„Sud je bio više usresređen na obezbeđivanje slobode i sposobnosti optuženog za dalji rad nego na žrtvu i njenu bezbednost“, rekao je tužilac Smit. „Zabrinjavajuće je pomisliti da neko ko počini takav nesmotreni zločin, dovodeći svoju suprugu i tolike druge ljude u opasnost, može proći s tako blagom kaznom.“

„Ne biste smeli da počinite zločin za koji se u zatvor ide na 15 godina i onda kaznu izdržavate vikendima“, dodao je Smit. „Meni je to neverovatno.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.