Prezahtevni šef i vaš ljubavni život

Nekada se desi da na vaš ljubavni život prilično veliki uticaj imaju ljudi za koje vam, površno posmatrano, ne bi palo na pamet da bi s njim ikakve veze trebalo da imaju. Recimo, vaš prezahtevni šef, a ne radi se ni o kakvoj romansi na poslu.
Šef koji išta vredi zahtevaće od vas da puno radite i da se trudite, to je normalno. Ali, ima ih i prezahtevnih, ili loše organizovanih, ili oboje, zbog kojih redovno duže ostajete na poslu, jer uvek ima još toga da se obavi, a sve je hitno (nekako, ne vredi šefu objašnjavati da je sve hitno ako se kasno traži). A voljena osoba vas čeka, i čeka, ili morate da otkazujete planove s njom, ili i ne možete da napravite konkretne planove jer ne znate koliko ćete se zadržati na poslu. Prilično nezgodna situacija. Neki osorni šef bi vas na to pitao da li vi hoćete da radite ili da se zabavljate; pametnije je prećutati da želite (bezobrazluka li!) oboje, a da biste uz to želeli i porodičan život.
Šta u takvoj situaciji? Šefa ne možete da promenite, pa ako nameravate da ostanete na istom radnom mestu, bilo bi dobro učiniti neke stvari. Kao jedno, već na startu, ukoliko ste na tom radnom mestu, s tim šefom, u vreme kad upoznajete partnera ili partnerku, upozoriti osobu s kojom izlazite na to kakvo vam je radno vreme i kakve su vam obaveze. Budite iskreni i nemojte se pretvarati da imate više slobodnog vremena nego što možete da ga izdvojite; nemojte se pretvarati ni da možete da izvrdate poslovne obaveze ako ne možete, ili ako bi vam to ugrozilo karijeru. Naravno, i voljena osoba bi trebalo da vama kaže koliko vremena njoj ostavlja posao. Najbolje je o tome pričati jednom, i prilikom tog jednog razgovora videti da li su vaše radne obaveze, takve kakve su, prihvatljive voljenoj osobi; to je bolje nego da svaki put kad se jedno od vas dvoje zbog posla kasno vrati kući idu iste zamerke – znate na startu kakva je situacija, pa odlučite da li je ta situacija prihvatljiva; ako jeste prihvatljiva, nema naknadnog kukanja ni optuživanja.
Ono što još možete da učinite jeste da se setite svih onih privatnih stvari koje ne morate da obavljate na poslu. Bez ćaskanja s prijateljima, četovanja, razmena poruka, razgledanja interesantnih sajtova… To su sve stvari koje vam odvlače pažnju od posla i razbijaju vam koncentraciju, i zbog kojih na poslu ostajete duže nego što biste morali. Ne kažemo da treba da zanemarite prijatelje, ali ih ne morate kontaktirati baš u vreme kada bi trebalo da radite. A onda, kad stignete kući, ili se već negde vidite s voljenom osobom, pokušajte da to vreme zaista posvetite jedno drugom – bez odgovaranja na porukice svakog časa, bez zajedničkog vegetiranja pred televizorom, poklonite jedno drugom punu pažnju.
Ako i pored svega toga ne ide, onda ne ide, ali makar znate da ste zaista učinili sve što je u vašoj moći da veza uspe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.