U trendu

Psiholozi savetuju: Uz pomoć ove tehnike privucite SREĆU u život!

Neka cela porodica bude uključena

„Čini mi se da je najveći uspeh u životu imati srećno detinjstvo“, Oskar Vajld.

Rezultati mnogih istraživanja su pokazali da je srećno detinjstvo ključ dobrog života. Ukoliko dete od malih nogu raste u pozitivnom okruženju izrašće u nekoga ko ima veliku količinu samopouzdanja i lakše će se nositi sa životnim okolnostima.

Tehnika koje je kreirana od strane stručnjaka za cilj ima povećanje pozititivnih misli i pristupa životu od najranijeg detinjstva. Deca nisu rođena naučena kako da se nose sa konfliktnim i negativnim situacijama, već to uče tokom odrastanja. Međutim, ova metoda je namenja celoj porodici, a posebno deci.

Šta je i kako funkcioniše banka sreće?

Osmišljena je tako da nas nauči kako da odgovorimo na negativne situacije optimističnim stavom. Elsa Punset, pisac i psihijatar je kreirala ovu zanimljivu tehniku.

Učesnici bi trebalo da budu svi ukućani. Izaberite veću providnu teglu u koju ćete svakog dana ubacivati papiriće na kojima će svaki član napisati nešto lepo što mu se dogodilo u toku dana. To ne moraju da budu neke velike stvari, upoznavanje zanimljivih ljudi, neka nova saznanja, ukusna hrana ili nešto što je nadmašilo vaša očekivanja će biti dovoljno dobro.

Primetićete da ćete već nakon nekoliko dana početi da razmišljate pozitivno, jer samo pisanje i sumiranje dobrih stvari ima pozitivan efekat na um.

Ova tegla, „banka sreće“ se otvara svakih 6 meseci, a za to vreme će biti puna poruka. Članovi se okupe i na naglas čitaju sve  poruke.

Koje su koristi ove metode?

Ljudi su skloni da prvo uoče negativne stvari, a da u potpunosti zanemare one pozitivne sitnice. Ovom tehnikom te stvari se menjaju i pokazuju koliko je naš stav pogrešan.
Najmlađi uče da cene jednostavne stvari poput poljupca, zagrljaja, ljubazne reči.
Svi članovi uče da razlikuju ozbiljne probleme i one na koje ne bi trebali da troše previše energije.
Mnogo toga ćete naučiti o zahvalnosti i koliko je važno ceniti male stvari.
Odličan je način za uspostavljanje bolje komunikacije među ukućanima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar