U trendu

Putnica zaspala tokom leta pa ostala zaključana u ugašenom avionu

Kanađanka Tifani Adams tvrdi da je ostavljena sama u ugašenom i zaključanom avionu Air Canade nakon što je zaspala tokom leta na relaciji Kvebek – Toronto 9. juna.

Kako piše The Independent, Adams je zaspala tokom leta. Kada se probudila shvatila je da je avion prazan i parkiran na pisti u Torontu.

„Zaspala sam verovatno na pola leta. Probudila sam se oko ponoći, što je nekoliko sati posle sletanja, smrznuta i u mraku na svom sedištu. Bilo je užasno i mislila sam da je samo loš san. Patim od anskioznosti i to je bilo strašno iskustvo za mene“, napisala je u obraćanju kompaniji.

Nazvala je prijatelja, ali se telefon ugasio minut kasnije jer joj se ispraznila baterija. Pokušala je da ga napuni, ali je shvatila da je struja u avionu isključena. Pronašla je baklju u kokpitu i put do glavnih vrata, ali kada ih je otvorila,  shvatila je da se nalazi na 15 metara visine od tla. Sela je na ivicu vrata i zapalila baklju kao poziv u pomoć.

„Ne znam koliko je vremena prošlo pre nego je muškarac koji je vozio kolica za prtljag prošao pored i ugledao me. Bio je u šoku. Pitao je kako su me ostavili u avionu. I ja se isto pitam“, rekla je Adamsova, a prenosi Klix.ba.

Muškarac joj je pomogao da izađe i otpratio je do aerodroma gde su je dočekali predstavnici Air Canade. Sada ima problem s noćnim morama i poteškoća sa spavanjem.

„Jedva zaspim, a ako zaspim budim se u strahu da sam zaključana u nekom mračnom prostoru“, napisala je.

Predstavnik za medije aviokompanije potvrdio je da Air Canada istražuje ovaj incident, kao i da su u kontaktu sa putnicom.

Napišite komentar