U trendu

RADIĆE K’O MUNJA: Ako vam je Android telefon usporen,primenite OVE cake da UBRZATE uređaj!

Ništa nije iritantno kao spor telefon. Pokušate da odgovorite na e-mail ili otkucate hitnu poruku, a to usporava telefon i izaziva probleme. Koliko puta ste rekli: „Baš kada mi je najpotrebniji,ne radi!“? Niste sami, skoro svaki korisnik pametnog telefona se susreo sa ovom situacijom.

Ne očajavajte – postoje načini da poboljšate brzinu svog telefona. Pokušajte da primenite neke od ovih saveta, možda će to rešiti vaš problem.

Definišite problem

Ako je vaš telefon dosta usporio u odnosu na stanje u kojem je bio kada ste ga prvi put uključili, onda morate pre svega definisati problem, jer usporavanje ne nastaje ničim izazvano. Instalirajte jednu od aplikacija kao što je Android Assistant i pratite funkcionisanje vašeg mobilnog sistema. Kreiranjem različitih profila aktivnosti možete izvući neke podatke koje će vam mnogo toga pokazati. Saznaćete više o stanju procesora, aplikacijama koje usporavaju sistem, greškama na njemu i svim mogućim problemima koji uzrokuju usporavanje vašeg telefona.

Očistite prostor

Procesor koristi određeni prostor u memoriji telefona. Ako zaista želite da trči brže, morate mu dati prostora da diše. Oslobodite memoriju brisanjem ili premeštanjem svega što vam nije potrebno na memorijsku karticu. Ovo se odnosi ne samo na fotografije, video zapise, već i na aplikacije koje rade u pozadini.

Postoje programi koji vam mogu pomoći da „očistite” telefon tako što urade analizu i pokažu šta zauzima najviše prostora, i na šta treba obratiti pažnju.

Smanjite broj vidžeta

Znamo da volite vidžete, ažuriranja na Fejsbuku, svetske vesti ili blogove, ali imajte na umu da će to značajno usporiti vaš telefon. Prođite kroz sve vidžete koje koristite i razmislite šta vam je zaista potrebno. Kada neke izbrišete, videćete razliku u performansama mobilnog sistema koji koristite.

Isključite animacije

Priznajte da koristite automatizovanu pozadinu na telefonu koja se menja iz dana u dan, ili u zavisnosti od vremena ili nekih drugih faktora. Pošto telefon mora češće da se poveže na bežičnu vezu, odnosno satelit da bi dobio informacije, baterija se više troši, pa će ceo sistem raditi sporije.

Isključite sve što vam zaista nije potrebno. Koliko god bilo zanimljivo da vam leti sunce sija, a zimi pada sneg, verujte mi, ovo je jedan od glavnih razloga zašto imate problema sa raznim sistemskim greškama.

Da li ste pokušali da ponovo pokrenete telefon?

Neki od vas su se možda sada smejali, ali zaista – jeste li pokušali? Ponekad se čak i najčešće greške mogu rešiti jednostavnim isključivanjem i ponovnim uključivanjem telefona, verovali ili ne. Možda telefon zapravo nije spor, nego mu neka aplikacija u pozadini kojoj ne možete da pristupite, ne dozvoljava da nastavi radi kako treba. Ponovo ga pokrenite i pokušajte da rešite problem na najjednostavniji način.

Uvek pokušajte sami da rešite problem pre nego što odete u servisni centar, jer će vam na kraju naplatiti mnogo više nego što je potrebno za rešavanje problema. Možda sami nađete rešenje i popravite sve što vas muči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)