Redovno mesto za izlazak

Na početku veze partneri obično često izlaze, uglavnom se i podrazumeva da će izlaziti. Kako veza odmiče i kako dolazi i do zajedničkog života, izlasci postaju sve ređi, a ne bi bilo loše "prisvojiti" neki simpatičan lokal kao mesto na koje ćete redovno dolaziti.
Ovde govorimo o vezama koje već dugo traju. Živite zajedno, možda ste se i venčali, imate decu… U takvim vezama partnerima bude nekada zaista teško da nađu vreme samo za njih dvoje, bez dece, bez prijatelja, bez bilo koga drugog, samo vi i voljena osoba. A takvo vreme je neophodno ako želite da opstanete kao par, da podsetite jedno drugo da ste i par, dve osobe zaljubljene jedna u drugu, da vas ne povezuje samo to što sad već živite u istom stanu i imate decu, da biste i bez toga želeli da ste zajedno.
Da ne bude zabune, ne mislimo da treba zaboraviti na decu, na obaveze u kući, da decu treba zanemariti da biste se vas dvoje proveli (roditelja koji zanemaruju decu i ne znaju gde su im deca i šta i s kim rade, nažalost, ima i previše). Ovo što predlažemo ne uzima nešto mnogo vremena, niti se sprovodi svaki čas.
Šta je to što predlažemo? Nađite neki simpatičan lokalčić u koji ćete zajedno otići jednom mesečno. Ne na porodičnu večeru, nikakav veliki izlazak, već nešto kratko – recimo, tamo ćete zajedno otići na doručak pre posla, ili "skočiti" na kratko piće u toku radnog vremena (ako vam posao to oboma dopušta), ili se nakon radnog vremena naći tamo na kratkom pićencetu pre nego što se vratite kući. Neko simpatično mestašce samo za vas dvoje, mestašce koje ćete zvati svojim.
Nije često, nije finansijski ni vremenski zahtevno, a ima parova koji otkriju da im takav ritual jednom mesečno (ili koliko često već reše da ga sprovedu) zaista prija. Možda se dopadne i vama!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike