Samo jednom se živi – rešavajte se ovih loših navika!

Nikada nećete živeti srećno i ispunjeno ako samo pasivno razmišljate o svojim snovima i pronalazite sve negativno što bi moglo da se dogodi. Zapamtite, niko nije savršen…

1. Ne provodite sate pred TV-om

Sesti i opustiti se je nešto sasvim drugo od trošenja dragocenih trenutaka svog života ispred TV-a. Ne želite provesti život na kauču dok ono najlepše što propuštate zbog ekrana, prolazi kraj vas.

2. Prošlost neka ostane u prošlosti

Preterano razmišljanje o prošlosti nikome nije donelo ništa dobro, samo mizernu sadašnjost i neizvesnu budućnost. Iz onoga što je bio naučite važne lekcije i zapamtite – što je bilo, bilo je i to se ne može menjati.

Skoncentrišite se na sadašnjost i budućnost, jer je to nešto na šta imate uticaj.

3. Zašto biste bili žrtva? Preuzmite kontrolu

Nikada ne pravite žrtvu od sebe. Ako ste navikli biti stalno u toj ulozi, teško ćete biti srećni i ispunjeni. Preuzmite odgovornost za svoj život i ne dopustite da se stvari samo događaju, pa šta bude.

Upravljate svojim životom i idite putem koji vas čini srećnim, prenosi Conscious Reminder.

4. Ljutnja ne vodi ničemu, oprostite!

Ljutnja na druge samo im daje više moći nad vama, a vas prazni od ono malo pozitivne energije što vam je možda preostalo. Ljutnja na nekoga samo će pojesti vas same, zato prestanite gajiti taj loš osećaj prema nekome – oprostite i nastavite sa svojim životom.

To ne znači da ste se predali, a neko je pobedio, već da ste mudriji i stalo vam je do toga kako se osećate.

5. Ne tražite izgovore, već preduzmite nešto

Prestanite da odugovlačite! Ako neprestano odgađate stvari, nikada nećete doći na zelenu granu. Kako ćete napredovati u životu ako stalno vučete neki teret za sobom?

Prestanite da pronalazite izgovore i napravite ono što je neophodno, rešite probleme koje imate da ne bi postali još veći – osim toga, osetićete ogromno olakšanje kada to napravite.

6. Prestanite da ogovarate!

Pokušajte da se setite – kada ste se osećali dobro nakon ogovaranja? Nikada! Ogovaranje ne vodi ničemu, a uzima pozitivnu energiju iz vas. Na kraju se osećate prazno i loše, priznali vi to sebi ili ne.

To je čisto gubljenje dragocenog vremena koje bi trebali trošiti na poboljšanje kvalitete sopstvenog života.

7. Suzdržite se od nezdrave hrane

Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem i prestanite odabirati lakše i nezdravije opcije. Tu i tamo pojesti nešto nezdravo je u redu, ali ne i da to postane stil života.

Iako vam se to možda baš ne da, prisilite se svaki dan biti aktivni – sigurno ćete se osećati bolje i pozitivnije.

8. Ako ne znate šta želite, promenite to

Počnite gledati širu sliku. Ako ne znate šta želite za sebe u budućnosti, kako ćete se pripremiti za to? Razmislite o tome šta iskreno želite, o svojim dugoročnim planovima i počnite raditi na tome.

9. Prestanite da izmišljate izgovore

Kaže se da kada čovek nešto želi – pronaći će način, a kada ne želi – pronaći će izgovor. Ako uvek pronalazite izgovore za svoje nedostatke, kako ćete nešto naučiti iz njih? A ukoliko ništa ne naučite iz toga, nećete sami sebi dati priliku da to i poboljšate.

10. Nemojte da budete ograničeni i svojeglavi

Važno je naučiti kako istražiti stvari koje predstavljaju izazov. Ništa produktivno ne može nastati u vašoj zoni udobnosti. Ukoliko se ne suočite s novim izazovima, nećete moći potpuno iskoristiti ili razumeti vlastiti potencijal.

11. Ne pokušavajte da budete uvek savršeni

Ponekad je važno da se samo pojavite, ne morate i a budete savršeni. Budite svesni da niko i ništa nije savršeno. Dok tragate za savršenstvom, svojim ili tuđim, može vam se dogoditi da propustite važne stvari u životu.

12. Maknite se od negativnih pojedinaca

Uklonite iz sveg života ljude koji unose toksičnost i negativnost – to vam zbilja ne treba. Takvi ljudi ne rade ništa drugo osim što isisavaju pozitivnu energiju iz vas i baš nikada ne unose ništa lepo i kvalitetno u vaš život.

Nikome ništa ne dugujete, pa bez oklevanja se maknite od takvih likova.

13. Prestanite da pokušavate da ugodite svima

To je jednostavno nemoguća misija, a iscrpljuje vas. Normalno je da se nekim ljudima sviđate, a nekima ne – i zato ne vredi trošiti energiju i vreme na pokušavanje toga da se nekome svidite.

14. Nemojte samo pasivno da maštate

Ne držite se podalje od stvari koje zaista želite. Ne razmišljajte o tome šta može krenuti po zlu, već samo sledite svoje srce. Koncentrišite se na to da će sve biti dobro, razmišljajte pozitivno.

Počnite aktivno da ostvarujete svoje snove umesto da pasivno razmišljate o njima – pokušajte ih pretvoriti u stvarnost i imajte vere da ćete uspeti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike