U trendu

Šta znači kada vam „IGRA OKO“? Ovo su 3 najstarija srpska verovanja, jedan rđav znak im je zajednički

Prema rečima lekara, ‘’igranje oka’’ uglavnom predstavlja jedan od simptoma umora, a ume da bude veoma neprijatno. Međutim, iako lekari tvrde jedno, kod Srba su poznata i neka stara verovanja, koja objašnjavaju razlog treptanja desnog ili levog oka.

U Kini smatraju da je igranje levog oka znak sreće, dok za desno se veruje da donosi loš znak.

Na Havajima je totalno drugačije značenje, pa igranje levog oka označava da će vam nepoznata osoba doći u porodicu, ali ukoliko igra bez prestanka, znači da može doći do rasturanja unutar doma.

Indijci smatraju da je igranje levog oka znak za lošu sreću, dok treperenje desnog oka predstavlja sreću, potpuno suprotno od kineskog verovanja.

Kod nas postoji više različitih verovanja

Postoje različita verovanja u Srbiji kada igra oko, a neka od njih su da igranje desnog oka znači da će se ostvariti ono što ste pomislili u tom trenutku, dok je igranje levog oka loš znak, baš kao i u Indiji.

U nekim krajevima veruje se da ako ženi zaigra levo oko, ponovo će videti svoju veliku ljubav posle dužeg vremena ili nakon dugog puta. To je verovatno u davna vremena bio dobar znak za sve žene koje su strepele da li će im se muž vratiti iz rata.

U nekim delovima Srbije veruje se da titranje gornjeg kapka desnog oka znači radost u porodici, a donjeg, sklapanje novog prijateljstva.

Levo oko – gornji kapak označava rođenje muškog deteta u kući, a ako igra donji kapak, loše vesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar