U trendu

Stariji parovi koji se drže za ruke

Držanje za ruke je gest koji se nekad pripisuje zaljubljenoj dečici, suviše mladoj da bi im razmišljanja o ljubavi išla dalje od toga. Međutim, taj nežni gest je nešto što je lepo videti na bilo kom paru, koliko god oni godina imali, a jedan od najlepših prizora je par "seniora" kako se drže za ruke.
Držanje za ruke je gest koji u sebi sadrži mnogo toga. Ne mora čak ni da znači vezu, i prijatelji se nekad drže za ruke, roditelji drže dete za ruku… Tim lepim gestom pokazuje se nežnost, asocira na nevinost, na ljubav (u bilo kom obliku), tu je i pažnja i briga za osobu koju držite… A kod starijih parova koji se drže za ruke, tu je sve navedeno, i mnogo više.
Kad vidite stariji par kako se drži za ruke, vidite par koji se i "pod stare dane" i dalje voli. Možda u njihovoj vezi i dalje ima strasti, možda je ima manje nego ranije, ali ljubavi svakako ima, kao i međusobne bliskosti, nežnosti, poštovanja i uvažavanja. Vidite ljude koji su uspeli, uprkos svim nedaćama (kojih je sasvim sigurno bilo), da ostanu zajedno, i ne nameravaju da se rastanu. I vidite ljude koji se nimalo ne stide da to što se i dalje vole pokažu pred svima. Ne razmeću se time, ne čine ništa nepristojno ni napadno, samo se ne ustežu da pred celim svetom jedno drugom pokažu nežnost koju osećaju.
Ovaj lepi prizor daje vam nadu da ćete, možda, i vi jednog dana tako. Da možda starost nećete dočekati usamljeni, makar trenutno i bili sami, već da će se naći neko ko će želeti da godine i godine svog života podeli baš s vama. Daje vam nadu da je moguće izboriti se sa životnim problemima i sačuvati sposobnost da i dalje volite, i dalje pružate, da ćete i vi jednom naći sreću i biti voljeni.
Prelep prizor, zaista. Oni se drže za ruke i srećni su, a vi razmišljate o tome kako svet i život ipak nisu toliko loši, ako ovakvi prizori i dalje postoje.

2 komentara
  1. Radomir Popović

    Ja imam preko 70 godina. Nikada na mene nije ostavljalo prijatan utisak držanje za ruke starijih osoba. U tome sam video sve drugo samo ne stvarnu potrebu i izraz bliskosti. Izražavanje bliskosti je intimna stvar i nije za ulicu. Držanje pod ruku je nešto drugo – odmeren, pristojan gest i koristan postupak pri čemu partneri jedno drugom obezbeđuju stabilnost pri hodu.

  2. Suzana Reljić

    Ništa mi nije lepše od toga kada vidim stariji par koji šeta i drži se za ruke. Često kažem da živim za takvu ljubav i pažnju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike