najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Susret Vučića i Rame: Srpska himna u Tirani (VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Tiranu, gde je danas razgovarao sa najvišim funkcionerima Albanije, a sutra učestvovati na Ekonomskom forumu na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Vučiću je ispred palate, u kojoj se održavaju zvanični razgovori, priređen svečani doček, uz intoniranje himni dve države i smotru garde, a dočekao ga je albanski premijer Edi Rama.

Prvi dan posete premijer Srbije završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Tokom drugog dana posete predviđeno je učešće Vučića na Ekonomskom forumu „Viena Economic Forum – Tirana Talks 2015“, na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Sa Vučićem u Albaniji boravi i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović koja je uoči posete povodom puta u Albaniju, ocenila da je došlo vreme da se srpsko-albanski odnosi grade na partnerstvu i razvijanju zajedničkih projekata, umesto da budu izvor problema.

„Mislim da je došlo vreme da se, kada govorimo o srpsko-albanskim odnosima, ne mrštimo i ne govorimo i ne mislimo o problemima, nego da prosto mislimo o planiranju i svemu onome što hoćemo zajednički da uradimo“, rekla je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike