U trendu

Svako lice je posebno: Uz ove savete izberite idealan oblik sunčanih naočara

Naočare bi trebalo da istaknu vaše pozitivne karakteristike zato je važno pravilo odabrati idealan okvir vaših sunčanih naočara.

Kako je lice kombinacija oblika i uglova, postoji sedam osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, duguljasto, trouglasto s bazom prema dole, trouglasto s bazom nagore, dijamantsko i četvrtasto.

Sledi detaljniji opis ovih oblika lica i koji okviri su najbolji za svaki od njih. Dobar optičar vam može pomoći pri odabiru vaših novih naočara.

Ovalni oblik

Ovalno lice se smatra idealnim oblikom jer ima izbalansirane proporcije. Kada razmišljate kako odabrati naočare prema obliku lica, kod ovog tipa treba razmišljati kako održati ovalni prirodni balans, pa odaberite okvire koje su široki koliko (ili šire) je i najširi deo lica, a takođe su dobri i okviri oblika oraha koji nisu previše duboki ili široki.

Trouglasti oblik s bazom prema gore

Kod ovog oblika lica gornji deo lica je vrlo širok, dok je donji deo vrlo uzak. Kako biste smanjili širinu gornjeg dela lica, pokušajte s okvirima koji su širi prema dnu, lagane boje ili naočare bez okvira (koje imaju lagan, prozračan efekt).

Duguljasti oblik

Duguljasto lice je duže s izraženom linijom brade, ponekad i dužim nosom. Kako bi se duguljasto lice učinilo kraćim i skladnijim, pokušajte s okvirima koji idu više u dubinu nego u širinu ili nizak most naočara kako biste skratili nos.

Četvrtasti oblik

Četvrtasto lice ima jaku liniju brade i široko čelo te su širina i dužina istih proporcija. Kako biste učinili četvrtasto lice izgleda dužim i mekšim, pokušajte s užim okvirima, okvirima koji idu više u širinu nego u dubinu i ovalne okvire užih proporcija.

Dijamantski oblik

Dijamantski oblici lica su uži u liniji očiju i brade, i imaju izražene jagodične kosti koje mogu izgledati visoko i dramatično. Ovo je najređi oblik lica. Kako biste istakli oči i omekšali jagodice, isprobajte okvire koje imaju izraženu liniju obrva, naočare bez okvira, ovalne ili mačkaste okvire.

Okrugli oblik

Okruglo lice ima oble linije jednakih proporcije dužine i širine, bez uglova. Kako bi okruglo lice učinili dužim i užim, pokušajte s užim četvrtastim okvirima kako biste izdužili lice, jasan most kako biste istakli oči, i okvire koji su širi nego duži, poput pravougaonih oblika.

Trouglasti oblik s bazom prema dole

Ovaj oblik lica ima usko čelo i širi se prema obrazima i području brade. Kako biste dodali širinu i naglasili uži gornji deo glave, pokušajte s okvirima koji su dosta naglašeni, bilo bojom ili detaljima, na gornjoj polovini okvira, a preporučuju se i mačkasti oblici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar