U trendu

Sveštenik doživeo saobraćajnu nesreću, policija mu u autu pronašla nešto neverovatno

Hitna pomoć koja je stigla na mesto automobilske nesreće u vozilu je zatekla sveštenika sa slomljenim kukom, ali i vreću s 18 hiljada dolara koje je ukrao iz lokalne crkve.

Episkopija Santa Rosa, severno od San Franciska, saopštila je da je novac pronađen u vozilu oca Oskara Dijaza koji je imao automobilsku nesreću.

Biksup Robert Vista otkrio da je uhapšeni 56-godišnji sveštenik imao „dugu istoriju krađe“ novca u svim crkvama u kojima je služio poslednjih 15 godina. Otuđio je više od 95 hiljada dolara i nečasno postupao s novcem vernika. „Tačna vrednost ukradenog novca nije poznata i možda nikada neće biti, ali Biskupija se obavezuje da što pre utvrdi  koliko je novca otuđio u svakoj od županija“, navodi se su saopštenju.

Dijaz je radniku hitne pomoći i policajcima koji su stigli na mesto nesreće rekao da je novac u vreći njegova plata, ali nije uspeo da ih uveri pa su morali da se obrate Biskupiji.

Pretragom Dijazove kancelarije pronađene su vreće s novcem u gotovini. Čekovi koje su vernici uplaćivali za potrebe crkve završili su na ličnom računu oca Dijaza koji je suspendovan iz službe, ali Biskupija neće pokrenuti sudski postupak protiv njega jer bi to za nju bilo preskupo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.