U trendu

Tajne koje prodavci ne žele da znate: Ove namirnice u marketu nisu baš tako sveže

Neimenovana bivša radnica supermarketa iz Britanije otkrila je neke tajne o radu i funkcionisanju prodavnica za koje kupci ne znaju.

Za sedam godina rada nagledala se, kaže, svega, a jedan od najgorih delova posla bio joj dolazak pijanih studenata u kupovinu koji bi se potom ispovraćali po podu, a ona je to morala da čisti. Jedan student čak je povratio po njoj dok mu je donosila kantu, prenosi The Sun.

Ona savetuje da jedan deo prodavnica svi kupci treba da izbegavaju, a to je toalet. Ne čiste se redovno, puni su prljavštine i bakterija, a postoje i radnici i mušterije koji ne puštaju vodu nakon obavljanja nužde – u to se uverila i sama jer je imala takvog kolegu.

Otkrila je i jednu stvar koju mnogi kupci ne primećuju, a šokiraju se kada saznaju –većina pekarskih proizvoda je zamrznuta. „Posao radnika jeste da ih odmrzne i stavi u rernu, pa nisu baš uvek sveži“, rekla je i dodala da se velika količina baca u smeće na kraju smene.

Dala je i jedan koristan savet – u kupovinu je najbolje ići između 7 i 8 sati, oko 11 ili oko 20 – najmanje su gužve i najviše je namirnica dostupno na policama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)